e-Nabız grip aşısı sorgulama nasıl yapılır? İnfluenza aşısı nedir?

e-Nabız grip aşısı sorgulama sistemi aktif edildi. e-Nabız grip aşısı isim listesi belli oldu. Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artması sonrasında vatandaşlar grip aşısına büyük önem vermeye başladı. Bu yıl Türkiye’de grip aşısı olabilecek vatandaşların isim listeleri e-Nabız sistemine yüklendi. Peki, kimler grip aşısı olabilecek? İnfluenza aşısı nedir? İşte detaylar...

e-Nabız grip aşısı isim listesi belli oldu. Dünya ve Türkiye üzerinde etkisini devam ettiren koronavirüs salgınından korunmak adına vatandaşlar tedirginli bekleyişine devam ederken grip aşısı olabileceklerin isim listeleri e-Nabız sistemine yüklendi. Grip aşısı Türkiye'ye gelirken, "Charlson Risk Skoru" ile bireylerin çeşitli özellikleri göz önüne alınarak grip aşısı olup olamayacakları belirlendi.

GRİP AŞISI LİSTESİ E-NABIZ’DA

Vatandaşlar için grip aşısı isim listeleri e-Nabız sistemi üzerinden öğrenebilecek. e-Nabız uygulamasını kullanacak olan vatandaşlar bu listelere e-Nabız sistemi üzerinden ulaşabilecek.

e-Nabız grip aşısı sorgulama nasıl yapılır? İnfluenza aşısı nedir?

72,64 lira olan grip aşısı fiyatında bu yıl bir değişiklik olmazken konu hakkında bilgilendirmede bulunan Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, ilk turda gelen aşıların, reçete sisteminden işlenerek Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimleri tarafından yazılan reçeteler ile Sağlık Bakanlığı'nın e-nabız sisteminde uygun görülen kişilere, eczaneler tarafından verileceğini söyledi.

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

İNFLUENZA RİSK DURUMU GÖRÜNTÜLEME

Sağlık Bakanlığı, grip (influenza) aşılarının temini ve kullanımına ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bakanlığımız, geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumdadır. Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür” denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımız, geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla influenza aşısı temin etmek üzere bağlantılarını sağlamış durumdadır. Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür. Vatandaşlarımız risk durumlarını e-nabız sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir. İlgili aşı, hekimler tarafından sadece Reçetem Sistemi üzerinden yazılacaktır. Manuel yazılan reçeteler işleme alınmayacaktır. İlgili aşı yalnızca serbest eczanelerce temin edilecektir. Eczanenin Reçetem Sistemi'ne reçeteyi girmesi ile İlaç Takip Sistemi'nde (İTS) aşı temin hakkı oluşturulacaktır."

e-Nabız grip aşısı sorgulama nasıl yapılır? İnfluenza aşısı nedir? ile ilgili etiketler e-Nabız grip aşısı isim listesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.