E devlleten soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? E Devlet alt-üst soy bilgisi sorgulama ekranı

E Devlet alt-üst soy bilgisi sorgulama sistemi açıldı. E Devlet sistemi üzerinden sizde soy ağacı sorgulama işlemlerinizi yaparak soy ağacı bilgilerinize ulaşabilirsiniz. E Devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar…

E Devlet alt-üst soy bilgisi sorgulama sistemi son günlerin en çok aranan kelimelerinden birisi oldu. Birçok vatandaş tarafından kullanılan E Devlet alt-üst soy bilgisi sorgulama sisteminin nasıl kullanılacağı ve nasıl giriş yapılacağı hakkında bilgileri de sizler için paylaştık.

E Devlet E Devlet alt-üst soy bilgisi sistemi sayesinde ailesinin geçmişini ve soydaşlarını görmek isteyen vatandaşlar, E Devlet soy ağacı sorgulama ekranı üzerinden işlemlerini gerçekleştirerek buna rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

E Devlet 'Alt-üst soy raporu' uygulaması yeniden hizmet vermeye başladı. Vatandaşların arasındaki adıyla soyağacı sorgulama işlemi bilindiği üzere daha önceden aşırı bir talep görmüş ve sistemde bazı aksamalar yoğunluk nedeni ile ulaşılamaz bir hale gelmişti.

E DEVLET ALT-ÜST SOY SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr yi açarak, TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapınız. Daha sonra karşınıza çıkacak "Hizmetler" adlı bölüme gelerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kategorisini seçiniz. Bu bölümde alt kategorilerinde göreceğiniz "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğini seçin ve soyağacınızı çıkartın.

1. İlk olarak E Devlet resmi internet sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr adresini açarak, sisteme 11 haneden oluşan TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. E Devlet üyeliğiniz yoksa bu işlemi gerçekleştiremezsiniz.

2. Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan arama motoruna "Soyağacı" kelimesini yazarak aratın.

3. "Soyağacı" kelimesini arattıktan sonra karşınıza gelen sayfadan, "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" yazısına tıklayarak açılan sayfaya gidin.

4. Açılan sayfada size ait olan alt-üst soy bilgisini görebilirsiniz, eğer soyağacı bilgilerinizi kaydetmek istiyorsanız açılan belgenin sağ üst köşesinden soyağacınızı "yazdır" a basarak kağıda baskı yapabilirsiniz.

E DEVLET SOY AĞACI SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

E devlleten soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? E Devlet alt-üst soy bilgisi sorgulama ekranı ile ilgili etiketler e-Devlet e devlet soy ağacı sorgulama