e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Bu başvuruyla binlerce lirayı bankanıza çekebilirsiniz...

Türkiye'de milyonlarca özel sektör çalışanı, başta olmak üzere ücretli çalışanlar, kendilerine sorulmadan yapılan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasından haberdar değil. Her ay maaşlarının yüzde 3'lük bir bölümünün kesildiğini fark edemeyen milyonlar, yıllar sonra birikmiş paralarının olduğunu öğrenince oldukça şaşırıyor. Sizler de kendi adınıza birikmiş para olup olmadığını e-Devlet'ten sorgulayabilirsiniz.

Türkiye'de son yıllarda tüm bankaların Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) üzerine yatırımlarını artırması, şirketler ile bankaları çeşitli anlaşmalara itiyor. Milyonlarca çalışan, kendilerine herhangi bir soru iletilmeden ya da onayı alınmadan, işe başlamalarının ardından BES sistemine dahil ediliyor. Bankalar, bu sistem doğrultusunda devlet katkısı payı ile birlikte, söz konusu çalışan için geleceğe yönelik yatırımlar gerçekleştiriyor.

e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Bu başvuruyla binlerce lirayı bankanıza çekebilirsiniz...

E-DEVLET'TE BİRİKMİŞ BES (BİREYSEL EMEKLİLİK SİGORTASI) PARANIZ OLABİLİR!

Bankalar arasında değişiklik göstermekle birlikte, yaygın olarak aylık alınan maaş tutarının yüzde 3'ü, banka tarafından BES'e kesilmekte. Bu miktar, arzu edilmesi halinde kişi tarafından artırılırken, birçok çalışan eksik yatan maaşının BES'e kesildiğini çok sonra fark edebiliyor.

Birçok zaman insan kaynakları ile yapılan maaş anlaşması net rakamlarla tamamlanmadığı için ya da yeni yılda yapılan maaş zammı işçiye bildirilmeyerek, ancak maaş yattığında hesapta fark edildiği için çoğu çalışan gerçek maaşının ne kadar olduğunu detaylıca bilmiyor.

E-DEVLET'TE BİRİKEN PARAYA NASIL YAPILIR?

Bu durum, maaştan yapılan kesintiler konusunda da çalışanları savunmasız duruma getirirken, e-Devlet tarafından hayata geçirilen uygulama ile BES üyelikleri ve içerisinde bulunan birikmiş para anbean görülebiliyor.

Sigortalı çalışanların otomatik olarak dahil edildikleri Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaştan belirli bir miktar kesinti yapılan parayı geri almaksa oldukça kolay. Bu miktarı sorgulamak için ise e-Devlet BES bakiye sorgulama sayfasına girerek otomatik bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz.

İçerde birikmiş paranızın olduğu durumlarda, bu parayı geri almak istiyorsanız yapmanız gereken şey ilgili sigorta şirketini telefonla aramak. Bankanızın anlaşmalı olduğu sigorta şirketine BES iptal talebinizi iletmenizin ardından birkaç gün içerisinde, havuzda biriken paranız hesabınıza aktarılıyor. Eğer siz de bu konuda bilgi sahibi değilseniz, e-Devlet üzerinden kontrol sağlamak için vakit kaybetmeden sorgulama yapabilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BES VE OTOMATİK KATILIM SORGULAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Bu başvuruyla binlerce lirayı bankanıza çekebilirsiniz... ile ilgili etiketler e-Devlet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.