2018 e devlet soy ağacı sorgulama!

E devlet soy ağacı sorgulama! Her Türk vatandaşının T.C. kimlik numarası ile giriş yapabildiği ve tüm kişisel bilgilerini kontrol edebildiği e devlet sisteminin kullanıcılarına tanıdığı bir diğer özellik olan alt üst soy bilgisi sorgulayarak soy ağacına ulaşma özelliği büyük ilgi görüyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve e devlet soyağacı sorgulama linkini haberimizde bulabilirsiniz. E devlet soyağacı sorgulama! Alt üst soy bilgileri! İşte detaylar...

E devlet soy ağacı sorgulama! E devlet sistemi içerisinde vatandaşlar birçok özellikten faydalanabiliyor. Yeni çıkan özelliklerden biri olan e devlet soyağacı sorgulama özelliği vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. E devlet soyağacı sorgulama linkini haberimizde bulabilirsiniz. Alt üst soy sorgulama! İşte detaylar...

2018 e devlet soy ağacı sorgulama!

E DEVLET SOYAĞACI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET ALT ÜST SOY AĞACI HİZMETİ NEDEN AÇILDI?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, Alt-Üst Soy Sorgulama Uygulaması’nın neden hayata geçirildiği sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu hizmet zaten vardı. İl ve ilçe nüfus müdürlüklerinde dilekçe vererek, randevu alarak zaten talep ediliyordu ve oldukça fazlaydı. Kanunların el verdiği ölçüde anneanne, dede, torun gibi bilgilere ulaşmak mümkün. Daha önce vatandaş yan soylarını da öğrenmek için dilekçe veriyordu. Yetkililerin bu bilgileri vermesi yasak. İstediklerini alamayan vatandaş münakaşa çıkarıyordu. Bu sorunları çözmek istedik.”

E-DEVLET SİSTEMİ İLE SOYAĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

E DEVLETE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

5-) Erişim yaptıktan sonra karşınıza gelen pencerede ''Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'' sekmesini bulun.

6-) Buradan altsoy-üstsoy seçeneğine tıklayın.

SOY AĞACI NEDİR?

Soy ağacı, bir ailenin veya sülalenin bütün mensuplarını geçmişten günümüze, belirli bir hiyerarşik düzen içerisinde sıralanması anlamına gelmektedir.

Soy; "Bir atadan gelen kimselerin topluluğu" anlamına gelirken, Ağaçsa; "Gövdesi odun ya da kereste olmaya elverişli bulunan ve uzun yıllar yaşayabilen bitki" anlamına gelmektedir. İşte Soy Ağacı kelimesi bu iki kelimenin birleşimden meydana gelmiştir. Soy Ağacı yada Aile Ağacı'nın anlamıysa; Soy ağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir.

Bu sıralama yapılırken en eskiden en yeniye doğru hiyerarşik bir sistem kullanılır. soy ağacının en tepesinde bilinen en eski aile veya sülale üyesi yer alır. Bu sıralama günümüze kadar getirilir. Böylece bir soy ağacı elde edilir. Soy ağacı, Şecere ile eş anlamlı olarak kullanılmaktadır. Yalnız secere ile soy ağacı arasında bir fark vardır bu farkı Soy Ağacı ve Secere arasındaki fark nedir? başlığını okuyarak öğrenebilirsiniz.

SOY AĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Soy ağacı sorgulama işlemi bugün itibariyle artık e-devlet uygulaması üzerinden kolaylıkla yapılabilir.

e-Devlet'in yeni hizmeti soy sorgulamanın sosyal medyada hızla yayılmasından sonra yüzbinlerce kişi soy sorgulama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı aramak için araştırmalara başladı. https://www.turkiye.gov.tr/ adresine girerek önce T.C kimlik numaranızı sonra da e-Devlet şifresiyle giriş yapabiliyorsunuz. Daha sonra Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü sekmesi tıklanarak, Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama linkine tıklayarak soy bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

E DEVLET SOY AĞACI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET NEDİR?

e-Devlet, ya da resmi adıyla e-Devlet Kapısı devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı olarak ortak bir nokta üzerinden vatandaşa doğru bilgiye ulaştırılmasını amaçlayan web tabanlı bir sistemdir.

e-Devlet sistemi'ne T.C Kimlik Numarası kullanarak kolayca girmek mümkündür. Siteye PTT'den alınacak şifre ile, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hatta sahip olanlar Mobil İmza ile, smart kart ve okuyucu kullanarak Elektronik İmza sistemi ile ve çipli T.C. Kimlik Kartı ile girilebilmektedir. Bu projenin sorumlusu Türksat'tır. Gerekli altyapının kurulması, devlet hizmetlerinde hem bilgi, hem iletişim, hem de kalite standartlarının belirlenmesinde bu kurum sorumludur.

türkiye.gov.tr projesi
Uluslararası internet alan adı tanımlamasıyla Turkiye.gov.tr, Türkçe karakter kullanım yasasına göre "Türkiye.gov.tr" olarak tanıtımı yapılan, tanıtımda "e-Devletin kapısı 12 Aralık'ta genişliyor" sloganıyla yola çıkılan e-devlet uygulamalarını bir tek adres altında toplanmasını sağlayan elektronik vatandaşlık bilgi ve talep güncelleme hizmeti veren bir kamu sitesidir.

2008 CeBIT Bilişim Eurasia 5.salondaki "Devletin Kısayolu" adında bir tanıtım semineri sonrası kamu oyuna tanıtımı yapılmıştır.

18 Aralık 2008 tarihinde ise Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "e-devlet kapısı" hizmete açılmıştır.

e-Devlet Kapısı, devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları gözetilerek elektronik ortamda, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ortak bir nokta üzerinden vatandaşa ulaştırılması amacıyla hazırlanan olan bir yapıdır.

türkiye.gov.tr'de doğum, askerlik ve birçok konu ile ilgili A'dan Z'ye her türlü işlem hakkında bilgi veren yazılar ve şifre ile giriş yapıldığında birçok başvuru işlemleri, rezervasyon işlemleri, borç işlemleri, sınav bilgileri ve daha fazla işlemlere 7 gün 24 saat boyunca ulaşılabilmektedir.

460 kurum tarafından sunulan 3330 adet hizmetin bulunduğu türkiye.gov.tr'nin 38 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Sunulan Hizmetler
Hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarının dahil olduğu sistemde; sabıka kaydı sorgulama, Sgk emekli-çalışan işlemleri, üniversite öğrenci kaydı gibi pek çok işlem internet üzerinden yapılabilmektedir.

Hizmet Döküm Belgesi
Adli Sicil Belgesi
Adres Durum Belgesi
SGK Tescil Belgesi
Vergi Borcu sorgulama
Trafik Cezası sorgulama
Mobil Hat Sorgulama
Tapu Bilgileri Sorgulama
Öğrenci Belgesi
Alan adı bilgileri
turkiye.gov.tr alan adı T.C. Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından 7 Haziran 2001 tarihinde oluşturulmuştur. Alan adı'nın yöneticisi proje sorumluluğunda olduğu gibi Türksat'tır. Alan adı mali işlemleri ise T.C. Başbakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından kontrol edilmektedir. Alan adı'nın bağlı olduğu Nameserverler ise ns1.turkiye.gov.tr (IP:94.55.117.7) ve ns2.turkiye.gov.tr (IP:94.55.118.8)'dir.

2018 e devlet soy ağacı sorgulama! ile ilgili etiketler e-Devlet 2018 soyağacı sorgulama alt üst
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.