Düzce'deki 5,9'luk deprem sonrası Gölyaka'da korkutan görüntü: Yüzey çatlağı oluştu!

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçeye bağlı Sarıdere köyünde yüzey çatlağı oluştu.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde 93 kişi yaralandı.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, depremin ardından bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 218 artçı sarsıntı meydana geldi.

TRT Haber'in haberine göre, depremin ardından Gölyaka ilçesine bağlı Sarıdere köyünde yüzey çatlağı oluştu.

AĞIR HASARLAR TESPİT EDİLDİ

Bölgedeki 321 binada hasar tespitleri yapılırken, Gölyaka'daki 5 bina ve 8 bağımsız bölümde ağır hasar tespit edildi. Cumayeri, Gümüşova ve merkezde ise 3 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi. Öğrenci yurtlarında ise herhangi bir hasar söz konusu değil.

Düzce Valisi Cevdet Atay, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime iki gün daha ara verildiğini açıkladı.

AFAD, kentte yaşanan deprem nedeniyle bu geceyi evinde geçirmek istemeyen ve evleri hasar gören depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, ilk etapta Anıt Park Meydanı ile Millet Bahçesi'ne 5 kişilik 200 çadır kurdu. Çadırların kurulmasına Düzce Belediyesi, AFAD gönüllüleri, Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE) ve bazı sivil toplum kuruluşları da yardımcı oluyor.

Düzce'de incelemelerini sürdüren İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, çalışmaları koordine ediyor.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA YASAL İŞLEM

Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "yeni bir deprem beklendiği" yönündeki dezenformasyon içerikli provokatif paylaşımlara itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Emniyet'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bu ve benzeri paylaşım yapan hesap yöneticileri hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Düzce'deki 5,9'luk deprem sonrası Gölyaka'da korkutan görüntü: Yüzey çatlağı oluştu! ile ilgili etiketler Düzce deprem
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Emekli adamı kaçırıp işkence ettiler...

Üsküdar'da 56 yaşındaki emekli M.A. 3 kişi tarafından sokak ortasında dövülerek kaçırıldı, para ve kredi kartları gasp edildi. Dehşet anları saniye saniye kameralara kaydedilirken operasyon sonucu 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. M.A.'nın hastanedeki tedavisi sürüyor.