Duvar açıldı, tanklar emir bekliyor! Hoparlörlerden İstiklal Marşı...

Türkiye sınırına 45 kilometre uzaklıktaki İdlib kentindeki 'çatışmasızlık bölgesi' hazırlığı için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor.

Dün gece 20 araçlık tank konvoyu İskenderun Tren Garı'ndan Reyhanlı İlçesi'ne geçti. Bugün sınır karakollarındaki hareketlilik arttı.

cilvegozu2

Zırhlı araçlar duvar dibinde verilecek emri bekliyor. Duvarın bir kısmının açıldığı görülüyor. Emir geldiği anda TSK zırhılı birlikleri, tanklar ve iş makineleriyle İdlib'e doğru yola çıkacak.

Sınır boyundaki karakollarda da olağanüstü önemler alındı. Karakolların etrafı tanklar ve fırtına öbüsleriyle çevrilmiş durumda.

Ayrıca bölgeye radar ve hava savunma sistemleri yerleştirildi. Zırhlı iş makineleri de tanklarla birlikte hareket etmeyi bekliyor.

SINIR KAPISINDA HOPARLÖRLERDEN İSTİKLAL MARŞI YÜKSELİYOR

Bu arada, Reyhanlı-İdlib arasındaki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki hoparlörlerden de İstiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale türküleri ve çeşitli kahramanlık şiirleri çalınıyor.

Duvar açıldı, tanklar emir bekliyor! Hoparlörlerden İstiklal Marşı... ile ilgili etiketler İdlib TSK asker Türkiye Tank Cilvegözü sınır
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.