Düşen yolcu uçağından ilk sinyal

Dün tüm dünya Endonezya'dan gelen haberle sarsıldı. Kalkışından kısa bir süre sonra haber alınamayan yolcu uçağının denize düştüğü bildirildi. Mürettebat ile birlikte 62 kişiyi taşıyan Sriwijaya Havayolları'na ait uçağın dört ayrı noktaya dağıldığı açıklandı. Bugün, uçaktan ilk sinyalin alındığı ve kara kutusunun yerinin tespit edildiği belirtildi.

Endonezya'da 62 kişiyi taşıya yolcu uçağının denize düşmesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Dört parçaya bölündüğü açıklanan uçaktan ilk sinyal alındı. Özel dalgıç ekipleri sinyalin alındığı bölgeye sevk edildi.

Başkentin kuzeyinde bulunan Tanjung Priok Limanı’ndaki kriz merkezine giden Endonezya Genelkurmay Başkanı Hadi Tjahjanto, radar izlemelerinde uçaktan güçlü sinyallerin alındığını açıkladı. Sinyalin bulunduğu bölgede orduya ait gemi ve uçakların arama kurtarma çalışması için konuşlandırıldığını aktardı.

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi ise tüm ekiplerin arama kurtarma çalışmaları için seferber olduğunu ve çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Düşen yolcu uçağından ilk sinyal

ARAMA ÇALIŞMALARI SIRASINDA CESET PARÇALARINA ULAŞILDI

Öte yandan emniyet birimlerinin yaptığı çalışmalar sırasında yolculara ait eşyaların yanında ceset parçalarına da rastlanıldığı açıklandı.

Düşen yolcu uçağından ilk sinyal - Resim : 2

KALKIŞTAN 5 DAKİKA SONRA İLETİŞİM KESİLDİ

Dün konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ulaştırma Bakanı Sumadi, uçaktan kalkıştan 5 dakika sonra haber alınamadığını ve içinde 12 mürettebat, 50 de yolcu olduğunu belirtmişti.

Sumadi, "SJ182" sefer sayılı uçağın başkent Cakarta'nın kuzeyindeki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü duyurmuştu.

Ulusal Arama Kurtarma Ajansı yetkilileri de belirtilen bölgede uçağa ait olduğu düşünülen bazı parçaların bulunduğunu ifade etmişti.

3 BİN 352 METREYE ÇIKIP DÜŞTÜ

Dünya üzerindeki tüm uçuşları takip edilebildiği internet sitesi Flightradar24'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uçağın 11 bin feet'e ( 3 bin 352 metre) çıktığı, daha sonra 1 dakikadan kısa sürede 250 feet'e düştüğü ve hava trafik kontrolü merkeziyle irtibatının kesildiği belirtilmişti.

KARA KUTUSU BULUNDU

Öte yandan 23 metre derine çakıldığı tespit edilen uçağın kara kutusunun yerinin tespit edildiği açıklandı.

Düşen yolcu uçağından ilk sinyal ile ilgili etiketler Endonezya uçak kaza düşme
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.