Dursun Özbek basın toplantısında neler söyledi?

Olağanüstü seçime giden Galatasaray'da başkan Dursun Özbek basın toplantısı düzenledi. Başkan Özbek, "Bildiğiniz gibi dün itibarıyla iki tane önemli karar aldık. İlki Tudor ile olan birlikteliğimizi sona erdirdik. Diğeri de görülen lüzum üzerine 13 Ocak'ta birincisi 20 Ocak'ta da genel kurulu yapma kararı aldık. Bunun Galatasaray'a faydalı olacağını biliyorum. Dolayısıyla bütün Galatasaray genel kurul üyelerine de yüksek oranda bu seçime katılmalarını ve iradelerini ortaya koymalarını istiyorum" dedi. 19 Aralık bugün Dursun Özbek'in açıklamaları vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Peki, Dursun Özbek ne söyledi? Basın toplantısında neler açıkladı? Detaylar haberimizde...

Galatasaray başkanı Dursun Özbek çok önemli açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, "Geçmiş dönemde toplanan imzalar Galatasaray'ın tüzüğünde var. O günkü konuşmalarımda da söyledim. Saygı duydum. Çok demokratik bir hak. Dolayısıyla Galatasaray'ın yönetimi olarak erken seçimin olağanüstü seçimin ne zaman yapılacağı tüzükte zaten belirtilmiş. Yönetim kurulu olarak bugün, bu erken seçimin yapılmasına ihtiyaç hissettiğimiz için bu seçimi yapıyoruz. Bugünkü durumu yanlış değerlendirmemek lazım" dedi. 19 Aralık bugün Dursun Özbek'in açıklamaları vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Peki, Dursun Özbek ne söyledi? Basın toplantısında neler açıkladı? Detaylar haberimizde...

dursun_Azbek_basAn_toplantAsA

ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Galatasaray başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarından satırbaşları:

"Bildiğiniz gibi dün itibarıyla iki tane önemli karar aldık. İlki Tudor ile olan birlikteliğimizi sona erdirdik. Diğeri de görülen lüzum üzerine 13 Ocak'ta birincisi 20 Ocak'ta da genel kurulu yapma kararı aldık. Bunun Galatasaray'a faydalı olacağını biliyorum. Dolayısıyla bütün Galatasaray genel kurul üyelerine de yüksek oranda bu seçime katılmalarını ve iradelerini ortaya koymalarını istiyorum. Geçmiş dönemde toplanan imzalar Galatasaray'ın tüzüğünde var."

"O günkü konuşmalarımda da söyledim. Saygı duydum. Çok demokratik bir hak. Dolayısıyla Galatasaray'ın yönetimi olarak erken seçimin olağanüstü seçimin ne zaman yapılacağı tüzükte zaten belirtilmiş. Yönetim kurulu olarak bugün, bu erken seçimin yapılmasına ihtiyaç hissettiğimiz için bu seçimi yapıyoruz. Bugünkü durumu yanlış değerlendirmemek lazım. İki buçuk seneden beri olduğu gibi Galatasaray yönetim kurulu görevinin başındadır. Hiç kimse şundan endişe etmesin. Acaba yönetim hizmetlerinde aksama olur mu veya başka bir yorum getirmeyin. Galatasaray için en iyisini yapacağımıza Galatasaray'ı şampiyonluk yürüyüşündeki başarısını en üst seviyeye çekeceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Galatasaray bugün olduğu gibi Mayıs'ta da şampiyonluğun en büyük adaylarından birisidir. Bu bizim asli görevimizdir. Bizim programımız ne ise hiç kimse endişe etmesin en iyisini yapacağız. Daha güçlü ve daha azimli olarak bu kararları alacağız. Hiçbir aksama olmayacak.''

"Seçim kararını dün aldık. Yönetim kurulumuzda zaten eksikler vardı. Geçmiş dönemde istifa etmiş arkadaşlar vardı. Dolayısıyla Mayıs 2018'e giderken mevcut yönetimin daha güçlenmesi ve daha başarılı sonuçlar alması ihtiyacı da hasıl olmuştur. Zaten daha önceki imza toplayan arkadaşlar da bu yönetimin güçlenmesi gerektiğini istediler. Bugünden itibaren Mayıs 2018'e yürüyüşmüz çok kuvvetli olmak zorunda. Sadece yönetim kurulu değil camia olarak çok güçlü olmalıyız. Israrla şunu söylüyorum. Mayıs 2018, Galatasaray için çok kritik bir tarih. Bunu her Galatasaraylı da durumun bilincinde. Artık kenetlenme zamanı! 20 Ocak'ta kim seçilirse seçilsin. Hangi başkan seçilirse seçilsin. Tüm Galatasaraylıların tek görevi var. Mayıs 2018 yürüyüşünü Galatasaray'a en yakışır şekilde yapmalıyız."

dursun_Azbek1

"2018 Mayıs'a başkanla beraber hem şampiyonluk hem de Sportif A.Ş üzerindeki edinimleri yerine getirmek için birlik olmalıyız. İhtiyaç duyulduğu zaman bu değişiklikler oluyor. Dolayısıyla geriye dönük yorum yapmak yanlış olur. Zaman zaman sportif olaylar performansa bağlı olaylar. Bu yüzden bazen performans yüksek bazen de düşük olabilir. Bu değişiklikler ihtiyaç halinde yapılır. Bizim de görevimiz ihtiyaç anından en doğru kararı vermektir. Şu ana kadar kimseyle görüşmedim. Seçim kararını dün akşam aldım. Bugünden sonra beraber yürüyeceğimiz arkadaşları seçeceğiz. Geçen seçimde de yine görüştüm. Buradaki en önemli husus şu, Galatasaray'a hizmet etme arzusunda olan kim varsa onunla görüşeceğim. Herhangi bir ayrım olmayacak."

galatasarya_lisesiiiiiiiiiiii

"Şu tartışmayı da reddediyorum. Liseli veya değil o ayrım yok. Herkese kapım açık. Herkesle görüşmeye hazırım. Muradım 2018 Mayıs'ına huzur içinde Galatasaray beraberliği içinde gitmek zorundayız. Tüm Galatasaraylıların bunu kabul etmesini istiyorum. Artık o şu bu diye bugün hala kaşınan olaylar Galatasaray'a yakışmıyor. Biz Galatasaraylıyız. Dolayısıyla hizmetten kimsenin kaçmaması lazım. Görüşeceğimiz arkadaşlar tabii ki var. Olay şu anda çok taze o yüzden kimseyle görüşmedik. Buradan bir ricada bulunuyorum. Hizmete davet edilen kimse bu hizmetten kaçmasın. Sırat köprüsünden geçerken hep beraber olmak ve ulaşacağımız sevinçli günlerde hep beraber yaşamanın Galatasaray'a büyük faydası vardır. Diğer konularla ilgili; tüzüğümüz belli. Biz geçmiş dönemde de bunları yaşadık. Sayın Aysal 2. döneminde seçime giderken seçim süresi belliydi. Bizim Sayın Alp Yalman ile süresini 3 yıl olarak açıklamıştı. Dolayısıyla sırf polemik yaratmak uğruna bazı şeyleri zedelememekte fayda var. Bugün bir ihtiyaç olmuştur. Her kim gelecekse önündeki projeleri uygulamak için yeteri zamanı olması lazım.''

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Yönetim Kurulumuz medeni kanun ve tüzüğümüzün ilgili maddeleri uyarınca 13 Ocak 2018 tarihinde, yeterli çoğunluk olmaması halinde 20 Ocak 2018 tarihinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı kararını oy birliğiyle almıştır.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek konu ile ilgili olarak 19 Aralık 2017 Salı günü saat 15:00'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda basın toplantısı yapacaktır."

Dursun Özbek basın toplantısında neler söyledi? ile ilgili etiketler Galatasaray Dursun Özbek ne söyledi açıklamaları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.