Durdurun bu soykırımı... Yenişafak Yazarı Yusuf Kaplan, Doğu Türkistan müslümanlarını ezan ve kameti değiştirmeye zorlayan son zulmü yazdı

Yenişafak Yazarı Yusuf Kaplan, Doğu Türkistan müslümanların ezan ve kameti değiştirmeye zorlayan son zulmünü yazdı. Beşerî soykırıMdan sonra kültürel soykırım yapmaya başlayan Çin'in bu zulmünün çok düşündürücü ve endişe verici olduğunu belirten Kaplan, bütün dünyayı, özellikle de İslâm âlemini Çin’de ve Hindistan’a Müslümanlara karşı yapılan soykırımı durdurmaya davet etti.

Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü köşe yazısında Çin’in yaptığı son ürpertici ve barbar uygulamayı yazdı. 

EZAN VE KAMET DEĞİŞTİRİLDİ

Ezan’ın ve kamet’in değiştirildiğini belirten Kaplan, "Kültürel soykırımdır bu! Böylesine aşağılık ve şeytanca bir şeyi Çin gibi komünist ideolojinin ruhsuzlaştırdığı aşağılık devletler yapabilirdi ancak!" ifadelerini kullandı. 

"BU ZULMÜN DERHAL DURDURULMASI ŞART"

Bütün dünyayı, özellikle de İslâm âlemini Çin’de ve Hindistan’a Müslümanlara karşı yapılan soykırımı durdurmaya davet eden Kaplan  "Çin’de ve Hindistan’da Müslümanlara yapılan zulüm yeri göğü inletiyor artık! Bu zulmün derhal durdurulması lazım şart!" dedi. 

İşte Kaplan'ın köşe yazısının bir bölümü:

Çin’in yaptığı son ürpertici ve barbar uygulama, ezan’ın ve kamet’in değiştirilmesi oldu. Kültürel soykırımdır bu! Böylesine aşağılık ve şeytanca bir şeyi Çin gibi komünist ideolojinin ruhsuzlaştırdığı aşağılık devletler yapabilirdi ancak!

Çin’de okunması zorunlu kılınan değiştirilmiş ezan şöyle:

Biz vatanın evlatları, biz vatanın evlatları

Vatanımız uludur, vatanımız ulu dur

Namaz vakti geldi, dilek dilemeye geliniz

Vatanımızın barışçıl ebedi oluşunu

Vatanımızın gelişip zenginleşmesini dileyelim

Kamet ise şöyle:

Biz vatanın evlatları, biz vatanın evlatları

Vatanımız uludur, vatanımız uludur

Namaza hazırlandık, muvaffakıyet diliyoruz

Vatanımızın barışçıl-ebedi oluşunu

Vatanımızın gelişip zenginleşmesini dileyelim.

Söyleyecek bir söz bulamıyorum. İnsanın nutku kesiliyor gerçekten. Dünyanın her yerinde ezan aynı ezandır, kamet de aynı kamet. Küçük lokal farklılıklar dışında!

Çin’in yaptığı şey, kültürel soykırımdır. Beşerî soykırından sonra kültürel soykırım yapması Çin’in, çok düşündürücü ve tedirgin edicidir.

Çin’de işlenen beşerî soykırım da, kültürel soykırım da derhal durdurulmalıdır!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Durdurun bu soykırımı... Yenişafak Yazarı Yusuf Kaplan, Doğu Türkistan müslümanlarını ezan ve kameti değiştirmeye zorlayan son zulmü yazdı ile ilgili etiketler Doğu Türkistan ezan Yusuf Kaplan zulüm kamet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.