Duphaston kilo yapar mı? İkiz bebek olması için kullanılır mı?

Duphaston kilo yapar mı sorusu, adet düzensizliği yaşayan her kadının aklındaki sorudur. Duphaston bir hormon ilacıdır. Adet düzensizliğine, adet sancılarına ve düşük riskleri için kullanılır. Ancak duphaston kullanınca kilo yapar mı?

Bu soru, adet düzensizliği ya da adet sancısı fazla olan her kadının cevabını aradığı bir sorudur. Duphaston kilo yapar mı? Yaygın yan etkileri arasında duphaston neler vardır?

DUPHASTON KİLO YAPAR MI?

Duphaston bir hormın ilacıdır. Adet düzensizliği, adet sancısı, düşük riski için kullanılan bir haptır. 

Yumurtlama dönemlerinde destekj için kullanılan duphastın klomen gibi bir hormon desteği sağlar. Duphaston kullanımında ikiz ve çoğul bebek riski bazı bölgelerde gözlemlenmiştir.

Duphaston yaygın olmayan yan etkileri arasında kilo alma gözlemlenmiştir. 100 hastadan 1’inden az oranda kilo artışı görülebilmektedir. Aynı zamanda zaten aşırı kilolu iseniz doktorunuzun bu durumu göz önünde bulundurarak ilacı yazması gerekmektedir. Aşırı kilolu hastaların kullanması halinde kanda pıhtı oluşma riski artmaktadır.

 

Duphaston kilo yapar mı? İkiz bebek olması için kullanılır mı? ile ilgili etiketler sağlık duphaston kilo yapar mı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.