Dünyayı sarsan olayda çarpıcı Türkiye detayı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut’taki patlamaya neden olan 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl önce İstanbul Boğazı’ndan geçtiğini belirterek, Kanal İstanbul’un Türkiye için stratejik güvenlik meselesi olduğunu vurguladı.

Dün akşam saatlerinde Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda şiddetli bir patlama meydana geldi. Beyrut Limanındaki patlamada 6 yıldır bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak ettiğini belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank patlamaya neden olan 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl önce İstanbul Boğazı’ndan geçtiğini belirtti.

Dünyayı sarsan olayda çarpıcı Türkiye detayı

"KANAL İSTANBUL GÜVENLİK MESELESİDİR"

Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, "Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut'a giderken İstanbul Boğazından geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir" dedi.

İMAMOĞLU, "UYKUMU KAÇIRIYOR" DEMİŞTİ

Varank'ın Kanal İstanbul'un ne denli önemli olduğunu hatırlatmasının ardından akıllara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması geldi. İmamoğlu, İBB Başkanı olarak kendisinin en çok canını sıkan, uykularını kaçıran şeylerin birincisinin deprem, ikincisinin Kanal İstanbul olduğunu söylemişti.

Dünyayı sarsan olayda çarpıcı Türkiye detayı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Mustafa Varank Kanal İstanbul Beyrut
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.