Dünyanın savunma devleri listesinde 2 Türk şirketi: ASELSAN ilk 50'de!

Dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi kabul edilen 'Defense News Top 100' listesine 2 Türk şirketi girdi. ASELSAN ve TUSAŞ Türkiye'yi bir kez daha gurulandırırken, ASELSAN'ın aynı zamanda listede ilk 50'de olması dikkat çekti. Liste'nin başında ise ABD merkezli Lockheed Martin bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından savunma satışları baz alınarak yayımlanan 'Defense News Top 100'ın 2021 sonuçları açıklandı.

ASELSAN DÜNYADA İLK 50'DE!

Listeye, bu yıl ASELSAN 48, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) de 68'inci sıradan girdi.

ABD'li Lockheed Martin'in zirvede bulunduğu listenin üst sıralarında Boeing, Airbus, Leonardo gibi şirketler yer alıyor.

İLK 10'DA 3 ADET ÇİN ŞİRKETİ BULUNUYOR

Listenin ilk 10 sırasında ABD'den 6, Çin'den 3, Birleşik Krallık'tan 1 şirket bulunuyor.

 
Dünyanın savunma devleri listesinde 2 Türk şirketi: ASELSAN ilk 50'de! ile ilgili etiketler ASELSAN TUSAŞ defence news defence news top 100
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.