Dünyanın gözü bu zirvede! Erdoğan, Putin ve Ruhani görüşüyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak özel uçak "TUR" ile saat 13.15'te Rusya'nın Soçi kentine gitti. Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katıldığı üçlü zirve saat 16.45'de başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin DEAŞ tarafından ele geçirilmesini engellediği için Türkiye ve İran'a teşekkür etti.

Rusya'nın Soçi kentinde Suriye'nin geleceğinin konuşulduğu üçlü zirve başladı. Soçi'deki üçlü zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani katılıyor.

soci-bb2

Üçlü zirveyle ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve İran sayesinde Suriye'de DAEŞ engellendi. Siyasi çözüm Cenevre süreciyle tamamlanacak. BM kararına uygun olarak etnik uzlaşı sağlanmalı. Barış sağlanması için tüm taraflar tavizlerde bulunmalı" açıklamasında bulundu.

RUHANİ: İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUNUM

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, "Barış süreci konusunda işbirliğinden memnunum. Suriye'deki tüm terör hücreleri ortadan kaldırılmalı" dedi.

soci-bb3

ERDOĞAN: KRİTİK KARARLAR ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Tüm konuları üçlü formatta ele alma fırsatımız oldu. Zirve yıllardır süren trajedinin bitmesi için önemli. Bugün kritik kararlar alacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Geçen hafta Putin’le etraflıca bir değerlendirme yapmıştık. Muhterem kardeşim Ruhani’nin de burada olmasıyla tüm konuları üçlü formatte ele alma fırsatımız oldu. Astana süreci sahada olumlu gelişmelerin yaşanmasına vesile oldu. Zirve yıllardır süren trajedinin bitmesi için önemli. Geldiğimiz nokta önemlidir ama yeterli değildir. Suriye halkının kabul edebileceği kalıcı ve muteber bir siyasi çözümün tesis edilmesi için ilgili tüm çevrelerin katkıyı sağlaması elzemdir. Biz bu zirveye güzel bir hazırlık yaptık. Bugün kritik kararlar alacağımıza inanıyorum."

erdogan-ruhani11_1

RUHANİ İLE 40 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Üçlü zirve öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Soçi'de Sanatoryum Rus'ta bir araya geldi. İki lider arasındaki görüşme 40 dakika sürdü.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU DA SOÇİ'DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak özel uçak "TUR" ile saat 13.15'te Soçi kentine gelmişti.

Dünyanın gözü bu zirvede! Erdoğan, Putin ve Ruhani görüşüyor... ile ilgili etiketler Erdoğan Suriye soçi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.