Dünyanın gözü bu davada: Trump hakim karşısına çıkıyor

Tüm dünyanın merakla beklediği davada start verildi. Eski ABD Başkanı Donald Trump Miami'deki federal mahkemede devlete ait gizli belgeleri sakladığı suçlamalarıyla ilgili duruşmaya katıldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Miami'deki federal mahkemede devlete ait gizli belgeleri sakladığı suçlamalarıyla ilgili duruşmaya katıldı.

Geçtiğimiz hafta açılan 49 sayfalık iddianamede, Trump Beyaz Saray'dan ayrılırken gizli belgeleri yanında götürmek ve federal incelemeleri engellemekle suçlanmıştı.

Trump'ın Florida'daki malikanesi, 8 Ağustos 2022 tarihinde FBI ajanları tarafından "gizli belgeler" soruşturması kapsamında aranmıştı.

Trump, baskın ve devam eden soruşturmaları "siyasi" olarak nitelendirerek özellikle Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

Donald Trump hakkındaki "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarına özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith tarafından yönetilmektedir.

Öte yandan, Donald Trump 4 Nisan'da Manhattan Ceza Mahkemesi'nde bir kadına "sus payı" ödemekle suçlanmış ve hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Dünyanın gözü bu davada: Trump hakim karşısına çıkıyor ile ilgili etiketler Donald Trump
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.