Dünyanın en yaşlı erkeğini Guinness duyurdu! İşte Porto Rikolu yaşayan efsane...

Dünyanın en yaşlı erkeği ünvanı güncellendi. Guinness, Porto Rikolu efsanenin 112 yıl 326 gün ile dünyanın en yaşlı erkeği olarak duyurdu. İşte yaşayan efsane...

Guinness Rekorlar Kitabı'nda daha önce yer alan dünyanın en yaşlı erkeğinin yerini Porto Rikolu efsane aldı. 30 Haziran 2021 tarihinde güncellenen rekora göre artık dünyanın en yaşlı erkeği 112 yıl 326 günle Emilio Flores Marquez oldu.

Dünyanın en yaşlı erkeğini Guinness duyurdu! İşte Porto Rikolu yaşayan efsane...

İŞTE DÜNYANIN EN YAŞI ERKEĞİ...

Guinness, 30 Haziran Çarşamba günü, Porto Riko'da yaşayan Emilio Flores Marquez'in 112 yaş ve 326 günle dünyanın yaşayan en yaşlı erkeği olduğunu duyurdu.

Dünyanın en yaşlı erkeğini Guinness duyurdu! İşte Porto Rikolu yaşayan efsane... - Resim : 2

1908'de Porto Riko'nun başkenti San Juan'ın doğusundaki Carolina'da doğan Marquez, Guinness tarafından tanınırken en yaşlı erkek olduğuna dair sertifika aldı.

Arkadaşları tarafından "Don Milo" olarak bilinen Marquez, ömrünün uzunluğu ile ilgili soruya, ‘Uzun yaşamanın sırrı merhamette’ dedi.

Dünyanın en yaşlı erkeğini Guinness duyurdu! İşte Porto Rikolu yaşayan efsane... - Resim : 3


Guinness’e konuşan Marquez, "Babam beni sevgiyle büyüttü ve herkesi sevmeyi öğretti. Bana ve kardeşlerime her zaman iyilik yapmamı, her şeyi başkalarıyla paylaşmamı söyledi” şeklinde konuştu.

11 çocuklu ailenin en büyük ikinci çocuğu ve ailesinin ilk oğlu olan Marquez, ailesinin şeker kamışı çiftliğinde çalıştığını, sadece üç yıl eğitim gördüğünü belirtti.

Porto Rikolu Emilio Flores Marquez’den önce, 111 yıl 219 günlükken hayatını kaybeden Romanyalı Dumitru Comanescu yaşayan en yaşlı erkek unvanının sahibiydi.


Dört çocuğu olan Marquez, 75 yıllık eşi Andrea Perez De Flores’i, 2010 yılında kaybetmişti.

Dünyanın en yaşlı erkeğini Guinness duyurdu! İşte Porto Rikolu yaşayan efsane... ile ilgili etiketler Guinness dünyanın en yaşlı erkeği dünyanın en yaşlı erkeği kaç yaşında porto riko
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.