Dünyanın en yaşlı canlısı dün akşam dirildi!

Dünyanın en yaşlı canlısı Rusya'da ortaya çıktı. Binlerce yıldır ortalarda görünmeyen canlı buzlarının çözülmesinin ardından dün dirildi!

Rusya'nın Yakutistan bölgesindeki sürekli donmuş topraklarda (permafrost) on binlerce yıldır donmuş halde bulunan 2 yuvarlak solucan bilim insanları tarafından çözünerek yaşama geri döndürüldü. Bu hayvanlar şimdi gezegenin en yaşlı hayvanları olarak görülüyor.

Dünyanın en yaşlı canlısı dün akşam dirildi!

Yapılan radyokarbon testleri sonucu hayata kaldığı yerden devam eden iki solucandan birinin 41 bin 700 (artı/eksi 1400 yıl), diğerinin ise yaklaşık 32 bin yıl önce donduğu sonucuna ulaşıldı.

Dünyanın en yaşlı canlısı dün akşam dirildi! - Resim : 2

Moskova'daki 'Toprak Biliminin Biyolojik ve Fiziko-Kimyasal Sorunları Enstitüsü'ndeki labarotuvarda yaklaşık 300 antik yuvarlak solucanın çözündüğü ancak sadece söz konusu iki dişi yuvarlak solucanın 'hayat belirtisi gösterdiği' belirtildi.

Dünyanın en yaşlı canlısı dün akşam dirildi! - Resim : 3

Dünyanın en yaşlı canlısı dün akşam dirildi! ile ilgili etiketler Rusya dünyanın en yaşlı canlısı yakutistan yuvarlak solucan
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.