Dünyanın en sıcak yeri! Sıcaklıklar 57 dereceyi buluyor!

Dünya üzerindeki birçok farklı bölgede farklı iklim koşulları ve sıcaklık değerleri bulunmaktadır. Bu noktada, dünyanın en sıcak yeri olarak bilinen ve sıcaklık rekorlarına ev sahipliği yapan Death Valley, doğal güzellikleriyle olduğu kadar ekstrem hava koşullarıyla da dikkat çeken bir bölgedir.

Dünyanın en sıcak yeri olan Death Valley, Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaliforniya ve Nevada eyaletleri arasında yer alan bir bölgedir. Bu bölgenin dünyanın en sıcak yeri olarak kabul edilmesinin temel nedeni, sahip olduğu iklim özellikleri ve topoğrafik yapıdır.

Dünyanın en sıcak yeri! Sıcaklıklar 57 dereceyi buluyor!

DÜNYANIN EN SICAK YERİ: DEATHVALLEY

Death Valley, sıcak çöl iklimine sahip olan bir alandır. Bu iklim tipinde yazlar uzun ve kurak, kışlar ise ılıman geçer. Death Valley'nin dünyanın en sıcak yeri olmasının sebeplerinden biri, buradaki yıl boyunca devam eden yüksek sıcaklık değerleridir.

Death Valley, dünya sıcaklık rekorlarına ev sahipliği yapmaktadır. 1913 yılında, Furnace Creek bölgesindeki Death Valley'de 56.7°C'lik (134°F) bir sıcaklık ölçülmüştür. Bu, dünyada kaydedilmiş en yüksek hava sıcaklığı olarak tarihe geçmiştir. Yüksek rakıma sahip olması ve çevresindeki dağlarla çevrili olması, Death Valley'nin sıcak havayı hapseden ve sıcaklık artışını destekleyen bir etkisi olduğunu göstermektedir.

Dünyanın en sıcak yeri! Sıcaklıklar 57 dereceyi buluyor! - Resim : 2

Death Valley, -86 metreye kadar inen Badwater Basin adı verilen noktasıyla, Kuzey Amerika'daki en düşük noktadır. Aynı zamanda bölgedeki yükseltiler ve dağlar, sıcak havayı hapsetme ve bölgenin güneş ışınlarına daha fazla maruz kalmasına neden olma eğilimindedir.

Death Valley, dünyanın en sıcak yeri olarak bilinen bir bölgedir. Sahip olduğu iklim koşulları ve topoğrafik özellikleri, buradaki sıcaklık değerlerinin rekor seviyelerde olmasına katkıda bulunmaktadır. Death Valley'nin ekstrem sıcaklıkları, bu bölgenin benzersiz doğal güzellikleriyle birleştiğinde ilgi çekici bir destinasyon haline gelmektedir.

 

Dünyanın en sıcak yeri! Sıcaklıklar 57 dereceyi buluyor! ile ilgili etiketler Sıcak
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.