Dünyanın en etkili markaları belli oldu! İşte 2022 yılında dünyanın en etkili markaları!

2023 yılına girmemize sayılı günler kala ünlü firmalar tarafından yıl içinde en çok okunan, izlenen vs. araştırmaları yapılıyor. Bu seferde World Brand Lab, 2022 yılının en etkili markalarını açıkladı. İşte 2022 yılında dünyanın en etkili markaları...

Dünya'da var olan tüm şirketler en iyisi olabilmek adına birbirleri ile kıyasıya mücadeleye giriyorlar. Birbirleri ile rekabet ederken kullanıcılara sundukları ürün ve hizmetlerle kimi beğenileri üzerine toplarken kimi bu süreçte gerileyebiliyor.

Son 10 yıldır yeni yıla girmeden önce Dünyanın en etkili markalarını açıklayan World Brand Lab, 2022 yılını geride bırakmamıza sayılı günler kala 2022 yılının listesini yayımladı. Dünya çapından 500 farklı şirketi içeren bu listenin ilk 10’unda ise tanınan isimler yer aldı.

Eğer listeyi geçtiğimiz senelerle kıyaslayacak olursanız 1. sırada yer alanların gerilediğini hatta hiç görmediğiniz markaları üst sıralarda görebilirsiniz. İşte 2022 yılında dünyanın en etkili markaları!

 Dünyanın en etkili markaları belli oldu! İşte 2022 yılında dünyanın en etkili markaları!

Listeyi incelediğimiz zaman ilk sıralarda teknoloji devi Apple'ı görüyoruz. Ardından diğer teknoloji şirketleri Microsoft ve Google takip ediyor.

Buna ek olarak üç otomobil (Toyota, Mercedes ve Tesla), bir perakende (Walmart), bir de yiyecek içecek (Coca-Cola) şirketinin ilk 10’a girmeye başardığı görülebiliyor.
Listedeki en dikkat çekenin Tesla olduğunu söylemek mümkün. Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi, bu yıl önemli bir ilerleme kaydederek 72’inci sıradan 10’uncu sıraya yükselmiş.

Ayrıca, listenin ilk on sırasını ABD’li markaların domine etmesi de gözlerden kaçmıyor. ‘Dünyanın En Etkili 10 Markası’ arasında ABD’de dışında yalnızca iki şirket var. Otomotiv sektöründen olan bu iki şirket; Japonyalı Toyota ve Almanyalı Mercedes-Benz.

 

Dünyanın en etkili markaları belli oldu! İşte 2022 yılında dünyanın en etkili markaları! ile ilgili etiketler Marka
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.