Dünyanın en büyük aktif yanardağında tehlike: 38 yıl sonra harekete geçti

ABD'nin Hawaii eyaletinde bulunan dünyanın en büyük aktif yanardağı 38 yıl sonra harekete geçti. ABD'li yetkililer lav akış yönünün değişebileceğini belirterek ada halkını uyardı. Yanardağ, su altı tabanından okyanusun dibinden 9 bin 100 metre yükselerek Everest Dağı'ndan daha büyük bir yükseltiye sahip.

ABD'nin Hawaii eyaletindeki Mauna Loa yanardağında 38 yıl sonra patlama meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), dünyanın en büyük aktif yanardağında yaşanan patlamanın çok dinamik olabileceği ve akış yönü ile hızının değişebileceğine ilişkin ada sakinlerini uyardı.

Dünyanın en büyük aktif yanardağında tehlike: 38 yıl sonra harekete geçti

ADA SAKİNLERİ UYARILDI

Yetkililer, lav akış yönünün hızla değişebilme ihtimaline karşı ada sakinlerinin olası bir tahliyeye ve en kötü senaryoya hazır olması gerektiğini belirtti.

Dünyanın en büyük aktif yanardağında tehlike: 38 yıl sonra harekete geçti - Resim : 2

Hawaiian Volkan Gözlemevinden Ken Hon, 38 yıl sonra meydana gelen büyük patlamanın ardından artçı depremler yaşandığını aktardı. Sağlık yetkilileri, Hawaii Adası'nın hava kalitesinin izlendiğini ve şu an iyi durumda olduğunu bildirdi.

Dünyanın en büyük aktif yanardağında tehlike: 38 yıl sonra harekete geçti ile ilgili etiketler ABD Yanardağ patlama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.