Dünyanın en büyük 3. tünelinde sona yaklaşıldı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı son durumu açıkladı

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde yapımı devam eden ve tamamlandığında dünyanın en büyük 3. tüneli olacak Zigana Tüneli'nde sona yaklaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çalışmanın 24 saat sürdüğünün altını çizerek, ışığın görünmesine ise çift yönlü olarak 1,2 kilometre kaldığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tamamlandığında dünyanın üçüncü Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nde sona yaklaşıldığını duyurdu.

Dünyanın en büyük 3. tünelinde sona yaklaşıldı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı son durumu açıkladı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Trabzon-Gümüşhane kara yolu üzerinde yapımı devam eden, her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğundaki Yeni Zigana Tüneli Projesi'nde yüzde 91 oranında kazı destekleme seviyesine gelindiği bildirildi. Tünel tamamlandığında Trabzon ile Gümüşhane arasında araçla 1,5 saat olan ulaşımın 40 dakikaya düşeceği ifade edildi. Tünel çalışmalarında 24 saat vardiyalı çalışmaların sürdürüldüğü, ışığın görünmesine ise çift yönlü olarak 1,2 kilometre kaldığını belirtildi.

Dünyanın en büyük 3. tünelinde sona yaklaşıldı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı son durumu açıkladı - Resim : 2

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Zigana Tüneli bittiğinde Erzurum ile Trabzon arasında hem lojistik koridor olarak hem de ulaşım açısından büyük önem ihtiva eden bir tünel olacak. Dünyanın en önemli, en büyük tünellerinden bir tanesi olarak bölgeye büyük hizmetler yapacak. Hem lojistik olarak Trabzon Limanı'nı Orta Anadolu'ya bağlayacak, Türkiye'nin güneyine, doğusuna bağlayacak önemli bir aks üzerinde olacak" dedi.

Dünyanın en büyük 3. tünelinde sona yaklaşıldı: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı son durumu açıkladı ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Trabzon Gümüşhane zigana tüneli çalışma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.