Dünyada yeni kabusun adı: H5

Tüm dünya koronavirüs salgınında ikinci dalganın pençesindeyken, Japonya'dan gelen bir haber endişeleri artırdı. Kagawa eyaletindeki bir tavuk çiftliğinden kuş gribi yayıldığı belirlendi. Yüzbinlerce tavuğun itlaf edileceği açıklandı.

Dünya Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir pandemiye dönüşen koronavirüs salgınını konuşurken ve halen buna bir çözüm bulunamamışken tıp dünyasını adeta yıkan son dakika haberi bu kez Japonya'dan geldi. Yaygın olarka kuş gribi benzeri vakalarının görülmesi üzerine Japonya'nın Kagawa eyaletinde araştırmalar yoğunlaşırken korkulanın olduğu ve vakaların kuş gribi olduğu kesinleştirildi. İşte kovid etkisinin bir kabus gibi dünyanın üzerine çöktüğü günlerde gelen ve yayılıp yayılmayacağı konusunda endişe veren çarpıcı son dakika haberinin ayrıntıları;

ÇOK SAYIDA TAVUK TELEF OLDU

Japonya'da kamu yayıncısı NHK'nın haberine göre, Kagawa'nın Seto İç Denizi'ne bakan Mitoyo şehrindeki bir tavuk çiftliğinde çok sayıda tavuk telef oldu.

Dünyada yeni kabusun adı: H5

H5 TİPİ KUŞ GRİBİ TESPİT EDİLDİ

Japonya'da söz konusu çiftliğin yöneticilerinin eyaletteki besi hayvanları hijyen merkezine durumu bildirmesi üzerine yapılan detaylı araştırmada, kümeste H5 tipi kuş gribi tespit edildiği resmen doğrulandı. Değerlendirme, test ve tespit aşamalarının neticelendiği çalışmaların ardından üzücü haberi de hijyen merkezindeki yetkililer vermek zorunda kaldı.

YÜZ BİNLERCE TAVUK İTLAF EDİLECEK

Test ve incelemelerini neticelendiren ekipler öncelik bu çiftlik olmak üzere yüz binlerce tavuğun itlaf edilmesine karar verdi ve nunun üzerine kümesteki yaklaşık 330 bin tavuğun da izole edilerek itlaf edilmesini kararlaştırdı.

SALGINA DÖNÜŞMESİN ÖNLEMEKTE KARARLIYIZ

Japonya Tarım Bakanı Nogami tespit edilerek kesinleşen H5 tipi Kuş gribinin yayılmasını ve bir salgına, hatta pandemiye dönüşmesini istemediklerini belirtti ve tedbirler konusunda herkesten destek beklediklerini ilan etti. Nogami "Bir salgını önlemekte ilk eylem önemli ve eyalet idaresi ile iş birliği halinde bakanlığımız tüm tedbirleri almak istiyor." dedi.

AA

Dünyada yeni kabusun adı: H5 ile ilgili etiketler Japonya kuş gribi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.