Dünyada sayılı, Türkiye'de ilk! Karaciğerden açılan tünelle kalbindeki delik kapatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada sayılı Türkiye'de ilk defa yapılan kalp ameliyatını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bursa Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla, kalbinde delik bulunan bir hasta kalbe giden bir damarın anormal seyir göstermesi sebebiyle karaciğerde açılan tünel ile kalbe ulaşılarak tedavi edildi.

Bursa Şehir Hastanesi'nde, kalbinde delik bulunan bir hasta kalbe giden bir damarın anormal seyir göstermesi sebebiyle klasik yöntem yerine karaciğerde açılan tünel ile kalbe ulaşılıp, deliğin kapatılması yöntemiyle tedavi edildi.

Transhepatik ASD adı verilen tedavi yöntemiyle yapılan başarılı tedaviyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medya hesabı üzerinden 'Dünyada sayılı, Türkiye'de ilk' başlığıyla duyurdu.

Bakan Koca'nın paylaşımında, "DÜNYADA SAYILI, TÜRKİYE’DE İLK! Bursa Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatta, kalbinde delik bulunan bir hasta kalbe giden bir damarın anormal seyir göstermesi nedeniyle klasik yöntem yerine karaciğerde açılan tünel ile kalbe ulaşılıp, deliğin kapatılması yöntemiyle tedavi edildi." ifadeleri yer aldı.

 

Dünyada sayılı, Türkiye'de ilk! Karaciğerden açılan tünelle kalbindeki delik kapatıldı ile ilgili etiketler Bursa Şehir Hastanesi kalp ameliyatı Transhepatik ASD Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.