Dünyada koronavirüse yakalanan insan sayısı 4,5 milyonu geçti!

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse yakalanan insan sayısı bir eşiği daha açtı. Worldmeters sitesinin verilerine göre vaka sayısı 4,5 milyonu aştı...

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayıları tırmanışını sürdürüyor. 

İlk kez Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüse şu ana kadar dünya genelinde 4 milyon 500 bin 850 kişi yakalandı. 

Worldmeters sitesinin verilerine göre bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı ise 302 bin 51'e çıkmış durumda. 

Salgından etkilenip gördükleri tedavi sonucunda iyileşen corona hastalarının sayısı ise 1 milyon 691 bin 647.

Dünyada koronavirüse yakalanan insan sayısı 4,5 milyonu geçti!

4,5 milyon vaka içerisinde hastalığı halen aktif olanların sayısı ise 2 milyon 507 bin 152. Bunların 45 bin 492'sinin durumu ise kritik. 

Dünyada koronavirüse yakalanan insan sayısı 4,5 milyonu geçti! - Resim : 2

Salgında uzun süre ABD, İtalya, İspanya ve İngiltere'nin başını çektiği tablo son zamanlarda değişti. Günlük 10 bin civarında yeni vaka açıklayan Rusya listede 252 bin 245 vaka ile 3. sıraya yükseldi. Rusyanın önünde ise İspanya ve ABD bulunuyor. Listede hızla yükselen bir diğer ülke ise Brezilya. Toplam vaka sayısı 197 bine ulaşan Güney Amerika ülkesi listede Fransa'nın önünde 6. sıraya yükseldi. Türkiye'nin 9. sırada bulunduğu listede salgının başladığı Çin ise 11. sıraya kadar gerilemiş durumda. 

Dünyada koronavirüse yakalanan insan sayısı 4,5 milyonu geçti! - Resim : 3

Dünyada koronavirüse yakalanan insan sayısı 4,5 milyonu geçti! ile ilgili etiketler Korona ölüm kovid-19 worldmeters vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.