Dünya, Türkiye için seferber oldu! 5 ülkeden toplam 11 TIR dolusu insani yardım malzemesi geldi

Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde acı veren yıkımlara neden oldu. Enkaz altında kalan 30 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Türkiye'nin birçok ilinden ve birçok ülkeden deprem bölgesine kurtarma ekipleri ve yardım malzemesi gönderildi. 5 ülkeden gönderilen toplam 11 TIR dolusu insani yardım malzemesi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 adet kargo uçağına yüklendi ve deprem bölgesine gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Pakistan ve Kanada'dan karayoluyla 11 TIR dolusu insani yardım malzemesi ve çadır gönderildi.

Dünya, Türkiye için seferber oldu! 5 ülkeden toplam 11 TIR dolusu insani yardım malzemesi geldi

Gece saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı Askeri Apronu'na TIR'la ulaşan yardımlar, burada hazır bekleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 adet kargo uçağına yüklendi.

Askeri kargo uçaklarına yüklenen insani yardım ve çadır malzemeleri önce Kayseri Erkilet Askeri Havalimanı'na, oradan da deprem bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı.



Dünya, Türkiye için seferber oldu! 5 ülkeden toplam 11 TIR dolusu insani yardım malzemesi geldi ile ilgili etiketler deprem Ukrayna Kanada Romanya Pakistan Bosna Hersek
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.