Dünya Şoförler Günü nasıl ortaya çıktı? 30 Kasım Dünya Şoförler Günü kutlu mesajları...

1923 yılında Uluslararası Motorlu Taşıyıcılar Birliği (IRU) bu günü Dünya Şoförler Günü olarak kabul etmiştir. Bugün şoförlerin yaşadığı zorluğu ve mücadeleyi hatırlatmak için düşünülmüştür.bugün şoförlerin emeklerini takdir etmek oldukça önemlidir.

Dünya Şoförler Günü’nün ortaya çıkması konusunda şoförlerin toplumsal olarak önemli ve büyük bir rol oynamasını sağlar. Şoförler her zaman kişileri, ürünleri bir yerden bir yere taşıyarak, insanların günlük yaşamını kolaylaştırmaktadır. Ama bu meslekte uzun çalışma saatleri, düşük maaş ücretleri ve kaza riski gibi zorluklarla da karşı karşıyadır. Bu özverili çalışmaları için her yıl 30 Kasım tarihi Dünya Şoförler Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünya Şoförler Günü’nün kabul edilmesi, şoförlerin sorunlarına küresel ölçekte dikkat çekilmesi açısından önemli bir adım olmuştur. Bugün, şoförlerin mesleki koşullarının iyileştirilmesi ve onların haklarının korunması için yapılan çalışmalara farkındalık yaratmaya yardımcı olmaktadır.

Dünya Şoförler Günü, her yıl 30 Kasım’da kutlanmaktadır. Bugün boyunca, dünya çapında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler, şoförlerin mesleki sorunlarına dikkat çekmek ve onları desteklemek için yapılmaktadır.

Dünya Şoförler Günü, şoförlerin mesleki sorunlarına dikkat çekmek ve onların çalışmalarını takdir etmek için önemli bir fırsattır. Bugün, şoförlerin mesleki koşullarının iyileştirilmesi ve onların haklarının korunması için yapılacak çalışmalara farkındalık yaratmaya yardımcı olmaktadır.

Türkiye’de de Dünya Şoförler Günü kutlanmaktadır. Bugün boyunca, çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Örneğin, şoförlere yönelik eğitimler düzenlenmekte, şoförlerin sorunlarına dikkat çeken etkinlikler yapılmaktadır.

DÜNYA ŞOFÖRLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

 Şoförlük, insanları sevdiklerine güven içinde ulaştıran bir meslektir. Bu nedenle en az diğer onurlu meslekler kadar kutsaldır.

Hayatlarını yola adamış tüm emekçi kardeşlerimin bu özel gününü kutlar kazasız belasız bir yaşam sürmelerini temenni ederim.

Şoförlük; bir sanat, bir ihtiyaç, bir fedakârlık, sevgi, saygı ve elbette ki özveri ister.

Tüm şoför esnafı arkadaşlarımın dünya şoförler gününü kutluyor hayırlı ve helalinden kazançlar diliyorum.

Ayrılıkları sona erdiren, aşıkları buluşturan, baba ile oğlu, anne ile kızı, dede ile torunu kavuşturan, uzaklıkları yakın eden kutsal bir meslektir.

Her türlü zor şartlar altında mesleğini ifa etmeye çalışan tüm meslektaşlarımın dünya şoförler gününü kutluyorum. Allah kaza bela göstermesin.

Bugün 30 Kasım Dünya Şoförler Günü. Direksiyon başında mesai harcayan tüm şoförlerine özel gününü kutlarım.

Dünya Şoförler Günü nasıl ortaya çıktı? 30 Kasım Dünya Şoförler Günü kutlu mesajları... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.