Dünya Sivaslılar Günü nedir? Neden kutlanır?

Sivas Belediyesi'nin geçmiş yıllarda başlattığı 5 Ağustos 'Dünya Sivaslılar Günü' bu yıl da büyük bir heyecanla kutlanıyor. Bu çerçevede, Dünya Sivaslılar Günü'nün ne olduğu ve neden kutlandığı merakla araştırılıyor. Peki, Dünya Sivaslılar Günü nedir? Neden kutlanır? Ayrıntılar haberimizde...

5 Ağustos Dünya Sivaslılar Günü büyük bir heyecanla kutlanıyor...

DÜNYA SİVASLILAR GÜNÜ NEDİR?

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait, farklı mimarileriyle dikkati çeken çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Sivas, bugünlerde sosyal medyanın gündeminde. Plaka kodu 58'i temsilen Ağustos ayının 5'i nedeniyle Dünya Sivaslılar Günü bugün kutlanıyor.

Twitter'da da #DünyaSivaslılarGünü etiketiyle pek çok mesaj paylaşılıyor. Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nın resmi hesaplarından da bu güne özel mesajlar paylaşılıyor.

Öte yandan Sivaslı ünlüler de videolar çekip sosyal  medya hesaplarında yayınlanıyor. 

DÜNYA SİVASLILAR GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Bugün, plakalara denk gelen 8. ayın 5'i, 58'e bir mana, anlam verilerek oluşturuldu.Ayrıca, özel tüm değerlerin ortaya çıkarılacağı birlik ve beraberliğe güçlü bir şekilde vurgu yapılacağı gün olması amacıyla Dünya Sivaslılar Günü ilan edildi.

 

 

Dünya Sivaslılar Günü nedir? Neden kutlanır? ile ilgili etiketler Dünya Sivaslılar Günü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.