Dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev Tokyo 2020'de yarı finali geçemedi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde piste çıkan milli atlet Ramil Guliyev, 200 metre yarı finalinde serisinde 6. olarak oyunlara veda etti. Guliyev, Tokyo Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen yarı final yarışında 20.31'lik derecesiyle serisinde 6. sırada yer alabildi.

Dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev, 200 metre yarı finalinde 20.31'lik derecesiyle 6. oldu. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde piste çıkan Guliyev, Tokyo Olimpiyat Stadı'nda sabah koşulan yarı final elemelerinde 3. seride piste çıkmış, 20.54'lük derecesiyle 2. sırada yer alarak diğer serilerin sonucunu beklemeden adını yarı finale yazdırmıştı.

Yarı final yarışında serisinde 6. sırada yer alabilen milli atlet bu derecesiyle final şansı yakalayamadı ve oyunları tamamladı. 

Dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev Tokyo 2020'de yarı finali geçemedi

Dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev Tokyo 2020'de yarı finali geçemedi - Resim : 2

COPELLO ÖLÜM GRUBUNDAN ÇIKAMADI

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Tokyo 2020'de Türk atletlerin başarılı performans sergilediğini söyledi.

Yasmani Copello Escobar'ın erkekler 400 metre engellide 6.'lığıyla ilgili görüşlerini aktaran Çintimar, milli sporcunun dünya tarihine geçecek sonuçların alındığı bir yarışta başarılı olduğunu dile getirdi.

Yasmani'nin 4 dünya rekoru koşan sporcunun da yer aldığı bir yarışta rekabete girdiğine dikkati çeken Çintimar, "Üçüncünün bile dünya rekoru kırdığı bir yarış dünya tarihinde oldu mu bilmiyorum. 45.49'luk derece inanılmaz. Yasmani'nin böyle bir seri içinde favori olarak yarışabilmesi hem bizim için hem Türk atletizm için inanılmaz. Yasmani'yi gözlerinden öpüyorum, onu tebrik ediyorum. Yasmani aynı dereceyle Rio'da üçüncü olmuştu. Bu dereceyle şimdi altıncı oldu. İnanılmaz dereceler koşuldu." diye konuştu.

Türk atletlerin Tokyo 2020'de başarılı performans sergilediğini kaydeden Çintimar, şunları söyledi:

"Olimpiyat tarihimizde final, elemeli, seçmeli olarak en fazla koştuğumuz ve en başarılı olduğumuz oyunlar oldu. Şu anki haliyle bile en başarılı olimpiyatımız; Necati, Eda finalde, Eşref beşinci oyunlarda final yarışacak. Genç sporcumuz, yüz akımız Ersu şaşma final yarışacak. Ramil yarı finalde yarışacak. Yasemin Can 10 bin metrede final yarışacak. Bir iki sporcumuz dışındaki atletlerimizin tamamı final yarıştı. Bu Türk atletizmi için inanılmaz bir yol haritası. Bize başından beri destek olan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve tüm spor teşkilatına teşekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam."

Dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev Tokyo 2020'de yarı finali geçemedi ile ilgili etiketler Ramil Guliyev Atletizm tokyo 2020 Fatih Çintimar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.