DSÖ, koronavirüsten korunma rehberi yayımladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüsün pandemi (salgın) olarak nitelendirmesinin ardından, ölümcül virüsten kendinizi ve çevrenizi koruma nasıl korumanız gerektiğine ilişkin bir rehber yayımladı.

DSÖ, dün yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) pandemi olarak nitelendirilebileceğini duyurdu.

PANDEMİ KARARI NEDİR?

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde yaptığı basın toplantısında Kovid-19'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

İki hafta içinde, Çin dışında Kovid-19 vaka sayının 13 kat, etkilenen ülke sayısının da 3 kat arttığını aktaran Ghebreyesus, Kovid-19 için bölgeler ve gruplar üstü, dünyayı saran salgın anlamına gelen "pandemi" kararını açıkladı.

YAYILMA ŞİDDETİNDEN ENDİŞE DUYULUYOR

Ghebreyesus, DSÖ'nün salgını 24 saat boyunca değerlendirdiğini ve virüsün yayılma ve şiddetinden derin endişe duyduklarını ve virüse karşı yeteri kadar harekete geçilmediğini vurgulayarak, "Bundan dolayı Kovid-19'un bir pandemi olarak nitelendirilebileceği değerlendirmesini yaptık." diye konuştu.

Pandeminin hafif ve dikkatsizce kullanılan bir kelime olmadığını vurgulayan Ghebreyesus, "Yanlış kullanılması durumunda mantıksız korkuya, mücadelenin bittiğine dair haksız kabullenmeye ve gereksiz acı ve ölüme yol açan bir kelimedir." değerlendirmesinde bulundu.

KORONAVİRÜSTEN KENDİNİZİ VE ÇEVRENİZİ NASIL KORUYACAKSINIZ?

BBC'nin aktardığına göre; DSÖ, ilk olarak Çin'de görülen ve tüm dünyaya yayılan ölümcül virüs koronaya karşı kendinizi ve çevrenizi koruma rehberi yayımladı.

DSÖ, koronavirüsten korunma rehberi yayımladı

DSÖ, koronavirüsten korunma rehberi yayımladı ile ilgili etiketler Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs Korona Tedros Adhanom Ghebreyesus
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.