Dünya protestolara Elazığ mermerlere kilitlendi!

ABD'de başkanlık seçimlerine hile karıştığını iddia eden Cumhuriyetçiler, geçtiğimiz günlerde kongre binasına baskın düzenledi. Baskın sırasında 5 kişi öldü onlarca kişi yaralandı. Yeni başkan göstericileri terörist ilan ederken, protestolar özel harekat timlerinin operasyonları sonucu sona erdi. Tüm dünyayı şoke eden gelişmeler sırasında Elazığlılar ise bambaşka bir nedenden dolayı endişe duydu.

ABD'de 3 Kasım tarihinde gerçekleşen başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Joe Biden'a kaybetti. Bu gelişme üzerine seçimlerde hile yapıldığını iddia eden Trump, geçtiğimiz gün Biden'ın zaferinin tescilleneceği kongre öncesinde başkent Washington'da miting düzenledi.

On binlerce insana mitingin ardından kongre binasına yürümelerini ve oradan çıkacak karara tepki göstermelerini söyleyen Trump, daha sonra yaşanacak olaylardan sorumlu tutuldu.

Trump'tan gazı alan öfkeli kalabalık kongre binasına baskın düzenledi. Tüm dünyanın şaşkınlıkla izlediği gelişmelerde 5 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Olaylara özel harekat timleri müdahale etmek zorunda kaldı. 

Protestocular senatörlerin odalarını basıp her yeri dağıttı, senatörlerin eşyalarını çaldı. Senato görüşmelerinin yapıldığı toplantı salonunu da basan göstericiler, konuşma kürsüsünü çaldı. Bununla da yetinmeyen göstericiler çaldıkları kürsüyü e-ticaret sitelerinden satışa çıkardı.

ELAZIĞ'DA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Tüm dünya bu habere kitlenmişken Elazığlılar olayları bambaşka bir endişeyle seyretti. Olaylara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ''Endişeliyiz çünkü vişneçürüğü mermerlerimize bir şey olur diye'2 ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre; başkan, kürsünün hemen altında yer alan mermer bölümden bahsediyordu.

Babacan, yaşananlara ilişkin bugünkü haberinde, ''Başkanın endilesini anlamak birkaç dakikamızı aldı. Biraz dikkatli bakınca, ABD Kongre Salonu’nda başkanlık kürsünün arkasında sadece Elazığ Alacakaya ilçesinde çıkan vişne rengi damarlı mermerler dikkatimizi çekti. Kongre Salonu’nun başkanlık kürsüsünü süsleyen mermerlerin Elazığ’dan gitmiş olduğunu, baskına katılanların her yeri kırıp-dökerken, mermerlere de zarar verebileceği endişesinin kastedildiğini anladık.'' ifadelerini kullandı.

Dünya protestolara Elazığ mermerlere kilitlendi!

60 ÜLKEDE KULLANILIYOR BİR TEK TÜRKİYE'DE VAR

Gülümseten paylaşıma konu olan mermerin Elazığ'a bağlı Alacakaya ilçesinden çıkarıldığı ortaya çıktı. 60 ülkeye ihraç edilen vişneçürüğü rengindeki mermer, iddiaya göre başka hiçbir ülkede üretilmiyor.

 

 

 

Dünya protestolara Elazığ mermerlere kilitlendi! ile ilgili etiketler Donald Trump ABD protesto seçim Eylem Elazığ kürsü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.