Dünya oyun devi şokta! Joy Max, Türk korsanlar tarafından hacklendi

Dünyaca ünlü oyun firması JOY MAX diğer adı ile WEMADE GAMES, Türk bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Türkiye'den her yıl yüz binlerce dolar para kazandığı ifade edilen oyun firmasının, "Silkroad Online" isimli oyunu olmak üzere, "Icarus Online" gibi oyunlarının bulunduğu "Wemade joymax" sunucularına sızarak, oyunu yöneten game master şifreleri ile tüm kurumsal bilgileri ele geçirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Çin, Japonya ile Güney Kore ortak yapımı olan ve dünyada yaklaşık 500 milyon kişiye ulaşan Joy Max'ın, Türk bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığı ortaya çıktı.


TÜRK BİLGİSAYAR KORSANLARI JOY MAX'I NEDEN ELE GEÇİRDİ?

Joy Max, 2004 yılında çıkardığı "Silkroad Online" oyunu ile dünyada büyük ses getirmişti.

JOY MAX BÖYLE HACLENDİ!

Türk bilgisayar korsanlarının saldırısı ile dünya oyun devi şirketinin yöneticilerinin, büyük şaşkınlık yaşadıkları öğrenildi. SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, Wemade Joymax firmasına yapılan saldırı, ilk olarak alt alan adlarındaki boşluktan yararlanılarak, üst sunuculara erişim sağlandı. Bu işlemin ardından, "Silkroad Online" isimli oyunu olmak üzere "Icarus Online" gibi oyunlarının bulunduğu "Wemade Joymax" sunucularına sızarak, oyunu yöneten game master şifreleri ile tüm kurumsal bilgileri ele geçirdi.

Dünya oyun devi şokta! Joy Max, Türk korsanlar tarafından hacklendi


TÜRK KORSANLARININ ELİNDE BİNLERCE BİLGİ BULUNUYOR

Şirket yöneticilerini şaşkınlık içinde bırakan gelişmenin nedeninin, programlarda Türkçe desteğin kalkması ve oyunda yapılan haksızlıkların giderilmemesi olduğu belirtildi. Yine alınan bilgilere göre, Türk oyunculara yapılan haksızlıklar da, şu anda Türkiye'de oyunun patentini alan oyun firmalarının da bulunduğu ifade edildi. Joy Max'ın ele geçirilen bilgileri arasında, yönetici ve bilgisayar sunucularının şifreleri, kurumsal mail adresleri, oyuna müdahalede bulunan GM kullanıcı isimleri ile şifreleri olmak üzere, binlerce bilginin şuan hackerlerin elinde bulunduğu öğrenildi. Öte yandan hackerlerin sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamaya göre, sadece Joy Max'ın kendi ham verilerine ulaştıklarını, patenti alınan firmalara el sürmediklerini ve sunucularının da ayrı tutulduğu kaydedildi.

Dünya oyun devi şokta! Joy Max, Türk korsanlar tarafından hacklendi - Resim : 2


TÜRK BİLGİSAYAR KORSANLARI JOY MAX İLE ADETA DALGA GEÇTİ

Yüzbinlerce insanın oynadığı popüler oyunların firması Joy Max'ın sistemini ele geçiren Türk bilgisayar korsanlarının açıklamalarında, firma yöneticilerini eleştirmeleri dikkati çekti. Joy Max'ın yöneticilerinin hiç bir şekilde güvenlik konusunda profosyonel olmadıklarını belirten bilgisayar korsanları, bir ana okulu öğrencisinin bile bu sisteme erişebileceği iddiasında bulunarak, "Herşey ortada, şifreler 1234 ile başlıyor. Biz bunu bu şekilde isimlendiriyoruz. Yani firma yöneticileri akılları sıra sanıyorlar ki, sistemimiz bir kale gibi sağlam ve hiç kimse bunu kıramaz sanıyorlar. Bunun için de şifre kombinasyonuna önem vermiyorlar. Bizler 20 dakika gibi kısa bir sürede sisteme root olduk. Ardından windows ile linux alt yapılı serverlere eriştik. En sonunda da, oyuna müdahalede bulunduk. Ancak hiç bir şeye zarar vermedik. Bu saldırıyı da keyif amaçlı yapmadık." dedi.

Dünya oyun devi şokta! Joy Max, Türk korsanlar tarafından hacklendi - Resim : 3

"OYUNDA HAKSIZLIK İSTEMİYORUZ, BU BİR UYARIDIR!"

Türk bilgisayar korsanlarının, Joy Max'ın sistemini elegeçirdikten sonra adeta bir uyarı niteliğinde bir mesaj yazdıkları görüldü. Korsanlar mesajlarında, "Türkiye Cumhuriyeti'nde bu oyunların oynandığını biliyoruz ve bizlerden alınan fazla paralara karşılık bir saldırı yaptık. Artık oyun içerisinde haksız bir durum istemiyoruz. Yani parayı veren düdüğü çalar demeyin. Yoksa biz o düdüğü çalarsak, ortada sistem diye birşey kalmaz. Bu bir uyarıdır. Türk oyuncular üzerinden milyonlarca dolarlar kaldırdınız. Bundan sonra oyunculara gereken önemi ve desteği veriniz." dediler.

TÜRK FİRMALAR KORUNDU

Türk bilgisayar korsanlarının sözcüsü Emilyano Zapota yaptığı açıklamada, Joy Max'a yapılan saldırıda, hiçbir şekilde Türk patenti olan firma ya da firmalara el sürülmediğini ifade ederek, "Bu firmaların sunucuları, zaten hedef alınan sisteme bağlı değiller. Yani Türk firmalar saldırıda korundu." şeklinde konuştu.

Dünya oyun devi şokta! Joy Max, Türk korsanlar tarafından hacklendi ile ilgili etiketler İcarus online silkroad online joy max türk hackerlar hackleme
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.