Dünya laiktir, laik kalmayacak!

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Allah’ı yeryüzünden kovmanın adıdır; Laiklik, desem doğru demiş olacağım.Fakat korkarım bende kovulanlardan olacağım.
İşte şeytan kovulanlardandı.Mühlet istedi ve insanların doğru yolları üzerinde bekleme konusnda kendisine izin verildi.Şimdi iblisin tüm davası haklı çıkmayacağını bilmesine rağmen insanın yeryüzünde fesat çıkarak bir canlı olduğu iddiasını sürdürmek.
Bunun için neler yapmıyor ki?
Yoğun bir gayretle Suriye de,Afganistanda,Yemende Filisrinde uğraşlar veriyor.
Nerden geldik buraya derseniz.Kutsal kitapları tahrif edilen Yahudi ve Hiristiyanlar tahrifin aktörleri tarafından Ortaçağ avrupasını yaşamaktaydılar.Engizisyon,zülümler …Çareyi Tanriyı dunya işlerine karıştırmamakta buldular..Sekülerleşme ve sonrası kamusal uzantısı Laiklik..
Batı Tanrıyı yeryüzünden kovarken aslında tahrif edilmiş Tevrat ve Zeburun Tanrısından kurtuldular.
Lakin bilimsel metoda sığınmakla aslında Allahın evrene rapdetmiş oldukları sunnetullaha sarıldılar..Bilimsel bilgi yeryüzüne nakşedilmiş vahiydi.Bu konuda sebat ettiler ve “Çalışana karşılığı vardır”kuralınca karşılığını aldılar.İlerleyen batı,kovulmuş esmasıyla bir yandan Allahtan uzak kalmanın gereğini dünya insanlığına gösterdiler.Sömürgecilik..1.2.Dünya savaşları,Doğanın tahribi batının Allah’ı yeryüzünden kovamlarından sonraki felaketleridir.Ve yeryüzü son üç yıldır laik olarak bir hayat sürüyor.
Türkiye bu çıkıştan kendisine de bir yol bulmak istedi.”Türkiye Laiktir” diye..Olmadı olamadı..
Olmadı diyenlerin itirazları toplumda karşılık buldu ve müdahalelere rağmen Türkiye’nin laik kalamayacağını ifade edenler buyurgan duruma geldiler.
Fakat bu durum, bir unutturulma gafletiyle “Dünya Laiktir”şeklinde ifade ettirilerek gerçekleşti.Yani Türkiyedeki laikliğe itiraz edenler Dünya laikliğine evet demek zorunda kaldılar.Ve bu milli bir laik duruştan daha fazla zaaf içermekteydi.Ve zaaf şu anda kendisini topraklarımızda iyice hissettirmekte..
PKK isyanı,yanıbaşımızdaki Suriye karışıklığı,arap baharının geldiği nokta,ekonomik beklentiler bu zaafın örnekleridir.
Putin tam bu noktada inisiyatif almış durumda diye düşünmekteyim.Birleşmiş Milletler toplantısı sadece bu konuda bir değerlendirme yapmış olacak ki, ülkesine döner dönmez Suriye ile ilgili yetki alıp Suriyeye girdi.Suriye artık Rusyanın kontrölü altındadır.Yüz sene evvelki haliyle söylersek;Suriye Rus işgali altındadır.Rusya ile ilişkilerimiz ve anlaşmalarımız nedeniyle yapacak çok bir şeyimiz yoktur.Yani SURiye RUSiye olmuştur.Rusyanın bu harketine altı ülke ortak deklerasyon açıklayarak bu işgali onaylamışlardır aslında..Buna karşı çıkma diyemeyiz.
Eğer dünyada olup bitenlere bu son, Rusyanın Suriyeye girişini eklersek ve de karşı çıkan ülkeleri düşündüğümüzün aksine samimi görürsek 3.Dünya savaşının önemli bir adımı olarak görmek yanlış olmaz.
Eğer böyle bir savaş çıkarsa da bilinsin ki;
Bilimsel bilginin zülmü ve onun getiridiği batının iki yüzlülüğü nedeniyle;
Laik olan Dünya artık Laik kalamayacaktır.

Diğer Yazıları