Dünya kentlerini yönetenler Türkiye'ye geliyor!

Yerel yönetimlerin, Oscar'ı olarak bilinen Golden City Awards ödülleri bu yıl 20 Kasım'da düzenlenecek olan görkemli törenlerle sahiplerini bulacak. Dünyanın sayılı kentlerinden belediye başkanları da törene katılmak için İstanbul'a geliyor.

Aralarında dünyanın en önemli şehirlerinin de bulunduğu çok sayıda belediye başkanının katılacağı Golden City Awards bu yıl İstanbul'da düzenleniyor. Uluslararası Altın Kentler Derneği'nin düzenlediği yarışmada dereceye giren şehirlere ödüllerini 20 Kasım'da alacak.

"İnsan Dostu Şehirler" 2018 ana teması olarak seçen ve her yıl geleneksel olarak Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından ülkemizde düzenlenen yarışmaya bu yıl uluslararası alanda pek çok kentten yoğun ilgi ve katılım var.

Dünyanın önemli kentlerinin belediye başkanlarını bu yıl İstanbul’da buluşturacak olan yarışma 20 Kasım 2018 tarihinde Boğaziçi Hilton Convention & Exhibition Center’de başta devlet büyükleri ve Seçkin davetlilerin katılımları ile düzenlenecek özel gecede görkemli törenle ödüller sahiplerini bulacak.

Dünya kentlerini yönetenler Türkiye'ye geliyor!

Uluslararası Altın Kentler Derneği başkanı Mehmet Akif Yaşın yaptığı açıklamada “Gelecek nesillere daha yaşanır ve insan dostu şehirler bırakmak için sivil toplum örgütü olarak dünya toplumlarında farkındalık yaratmak ve kenti planlayanların yönetenlerin daha başarılı insan dostu şehircilik projeleri üretmelerini ve hayata geçirmelerini teşvik etmek üzere her yıl geleneksel olarak düzenledikleri yarışmanın uluslararası alanda büyük ilgi toplaması ve organizasyonun her yıl daha da büyüyerek uluslararası statü kazanması, yarışmanın gerçek anlamda amacına hizmet ettiğini bu yönüyle de başarılı şehircilik projelerinin tanıtımında yarışmanın önemli katkılar sağladığını aktardı.

Başkan Mehmet Akif Yaşin "Dünyada son yıllarda gelişmiş teknolojiyle birlikte artık günümüzde yeni yaşam alanlarını, iş merkezlerini vb yapıları bir gecede inşaa etmeye imkan vermiştir. Hatta gelişmiş son teknolojiler kenti binaları akıllı şehir teknolojileri ile donatarak yaşam konforunu en üst seviyeye çıkarmış insan hayatına önemli kolaylıklar sağlamıştır. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli unsur dünyada her bölgenin kendine ait kültürel özellikleri olduğunu bu özellikleri dikkate alarak, günümüzde yaşatarak, kültürel değerlerine sahip çıkarak dönüşümün sağlanması gerektiğini belirtti.

Şehircilikte yeni vizyon olarak gördüğümüz insan dostu şehirlere dikkat çekmek ve her bölgenin yapısına kültürüne, yaşam özelliklerine uygun yapıları teşvik etmek üzere bu yıl ana temayı “İnsan Odaklı Şehirler” olarak belirledik. 20 Kasım da gerçekleştireceğimiz ödül gecesinde dünyadan önemli konukları İstanbul’da ağırlayacağız" dedi.

Golden City Awards 2018 Ödül Töreni 20 Kasım 2018 tarihinde Boğaziçi Convention & Exhibition Centerde gerçekleşecek..

Dünya kentlerini yönetenler Türkiye'ye geliyor! ile ilgili etiketler İstanbul Golden City Awards
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.