Dünya hayranlık duyuyor: Yeni Türk uçağı ANKA3 muhteşem görünüyor

Türkiye’nin savunma sanayisindeki üretimini dünya medyası yakından takip ediyor. Her yeni silah sisteminin duyurulması sonrası, dış basından övgü dolu yazılar yayımlanıyor. Bunlardan sonra Polonya’dan geldi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Polonya’da yayın yapan Spider’s Web sitesi, “Türkler insansız hava araçları konusunda son sözü söylemedi ve yeni tasarımlar sunmaya devam ediyor” diye yazdı.

Dünya hayranlık duyuyor: Yeni Türk uçağı ANKA3 muhteşem görünüyor

Yazıda, “Ünlü Bayraktar'ın memleketi, son kreasyonunu az önce dünyaya gösterdi. Yeni dronun hem görünüm hem de - şimdiye kadar duyurulan - olanaklar açısından etkileyici olduğunu kabul etmek gerekir” denildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) şirketi son çocuğunu tanıttı. ANKA 3 olarak adlandırılan drone, saldırı ve keşif görevleri için tasarlandı. ANKA 3 fotoğrafı, geçtiğimiz günlerde bir kez daha yer testinden geçen beşinci nesil savaş uçağının fotoğraflarıyla birlikte TAI Başkanı Temel Kotil tarafından paylaşıldı. ANKA 3 insansız hava aracının ilk uçuşu 2023 yılında gerçekleşecek.

ANKA 3 insansız hava aracını ilk olarak geçtiğimiz yıl insansız hava aracının ön izleme grafikleri internete düştüğünde öğrenmiştik. Şimdi şirket, dronun gerçek bir fotoğrafını gösterdi.

ANKA 3 turbofan motor ile donatıldı. Bu, daha iyi performans, daha az gürültü ve daha düşük yakıt tüketimini garanti eden jet motorunun gelişmiş bir çeşidi. Drone'un teknik parametreleri gizli tutuluyor ancak maksimum kalkış ağırlığının 7.000 kg civarında olacağı biliniyor.

ANKA 3 ile ilgili en dikkat çekici şey şüphesiz muhteşem görünümü. Tıpkı ünlü B-21 Raider bombardıman uçağı veya Northrop X-47B insansız hava aracı gibi tipik bir "uçan kanat" tasarımı.

Türk askeri uçağı ANKA-3 düşman mevzilerine saldıracak

ANKA-3, öncelikle taarruz görevleri için geliştirildi. Duyurulara göre amaç, düşmanın derin gerisinde taarruz görevleri icra edebilmek ve uçaksavar savunmalarını imha edebilmek olarak belirlendi. Bu nedenle radarlar tarafından tespit edilmesi daha zor.

ANKA-3, kabaca hafif savaş uçağı boyutunda olup, aynı zamanda uzun menzilli elektronik harp platformu ve keşif insansız hava aracı olarak da tasarlanmıştır.

Bayraktar üreticisinin de hayalet teknolojili yeni bir drone üzerinde çalıştığını burada hatırlatmakta fayda var. Makine zaten ilk testlerden sonra. Kızılelma isimli Türk şirketi Baykar tarafından geliştirilen bir av uçağıdır. İHA'nın tasarımcısı Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın 2023'te hazır olmasının beklendiğini söyledi. Kızılelma, düşman uçaklarıyla çatışmaya girebilen ve yerdeki birlikleri bombalarla destekleyebilen gizli, insansız bir savaş uçağıdır.

Dünya hayranlık duyuyor: Yeni Türk uçağı ANKA3 muhteşem görünüyor ile ilgili etiketler ekonomi BAYKAR
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.