Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyonu aştı...

Son dakika haberine göre, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyonu aştı. ABD bu ölümler içinde 398 binden fazla vefat ile ilk sırada bulunuyor. Dünya çapında toplam vaka sayısı ise 93 milyonun üzerinde. Hastalığı yenenlerin sayısı ise 67 milyonu geçmiş durumda.

Dünya genelinde koronavirüs verilerini derleyen Worldometers sitesine göre Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyonu da aştı. 

Anlık verilerin girişinin yapıldığı ve sürekli güncellenen sitedeki son rakamlara göre dünya çapında koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyon 9 bin 441'e yükseldi. 

Haber yayına hazırlandığında dünya genelindeki toplam Kovid-19 vaka sayısı ise 93 milyon 861 bin 80'e çıktı. Hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı ise 67 milyon29 bin 564'e ulaştı.

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyonu aştı...

Dünya genelinde halen aktif olarak hastalığı taşıyanların sayısı ise 24 milyon 822 bin 75. Bunların 111 bin 792'sinin durumu ise ağır. 

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyonu aştı... - Resim : 2

Dünyada vaka sayılarında zirveyi ise sırasıyla ABD, Hindistan ve Brezilya oluşturuyor. 23 milyon vaka ile ilk sırada bulunan ABD'yi, 10 milyondan fazla vaka ile Hindistan, onu da 8 milyonu aşkın vaka ile Brezilya izliyor. Avrupa'da ise vaka sayılarında ilk iki sırada 3,5 milyonu aşkın vaka ile Rusya ve 3,3 milyon vaka ile İngiltere bulunuyor. Bu ülkeleri ise 2 milyondan fazla vaka sayıları ile sırasıyla Fransa, Türkiye, İtalya, İspanya ve Almanya takip ediyor.

Vefat sayılarında da dünyanın zirvesinde olan ülke 398 binden fazla ölümle ABD bulunuyor. Onu bu kez 200 bini aşkın vefatla Brezilya, 152 milyonu aşkın vefat ile Hindistan izliyor. Bu üç ülkeyi 137 milyon ölümle Meksika, 87 milyon vefatla İngiltere ve 81 milyon kayıpla İtalya takip ediyor.

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyonu aştı... - Resim : 3

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 milyonu aştı... ile ilgili etiketler ABD Rusya Brezilya Hindistan Fransa İngiltere Türkiye İspanya Worldometers
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.