Dünya devi çöktü: Tinder, Disney, PUBG ve Alexa'da da problem var!

Dünyanın en büyük bulut bilişim hizmetleri servisi olan 'Amazon web hizmetlerinde sebebi anlaşılamayan bir kesinti yaşanıyor. Erişilemeyen yerler arasında ise, Disney Plus ve Tinder'dan Coinbase'e kadar dünyanın en büyük uygulama ve hizmetlerinin çoğu mevcut. PUBG ve League of Legends oyunları da çökecek gibi görünüyor. Ayrıca bu kesinti, Amazon'un Alexa sesli asistanı, Kindle, Amazon Music ve Ring güvenlik kameraları dahil olmak üzere Amazon'a ait diğer hizmetleri de vurdu.

Dünyanın en büyük bulut bilişim hizmetleri servisi olan 'Amazon web hizmetleri'nde sebebi anlaşılamayan bir kesinti yaşanıyor.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI

Alışveriş devi Amazon'un internet altyapı kolu olan Amazon Web Services, internetin geri kalanının çoğunda yankılanan teknik sorunlar yaşıyor.

Görünüşe göre Amazon Web Services veya AWS tarafından sağlanan temel teknolojiyle ilgili sorunlar nedeniyle çeşitli web siteleri ve hizmetlere erişilemiyor.

DİSNEY'DEN TİNDER'A; PUBG'DEN COİNBASE'E KADAR HER YER ETKİLENDİ

Erişilemeyen yerler arasında ise, Disney Plus ve Tinder'dan Coinbase'e kadar dünyanın en büyük uygulama ve hizmetlerinin çoğu mevcut.

PUBG ve League of Legends oyunları da çökecek gibi görünüyor.

Ayrıca bu kesinti, Amazon'un Alexa sesli asistanı, Kindle, Amazon Music ve Ring güvenlik kameraları dahil olmak üzere Amazon'a ait diğer hizmetleri de vurdu.

SORUN VİRGİNİA'DAKİ BİR NOKTADA YAŞANIYOR

Amazon, sorunun kaynağının Virginia'da bulunan ve yakındaki bölgelere hizmet veren "US-EAST-1"de olduğunu söyledi.

 

Kaynak: The Independent

Dünya devi çöktü: Tinder, Disney, PUBG ve Alexa'da da problem var! ile ilgili etiketler Amazon Web kesinti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.