Dünya Çiftçiler Günü önemi nedir? Ne zaman kutlanır?

Hayatımızın en önemli unsurları arasında yer alan tarım ve çiftçiler için 14 Mayıs tarihinde "Dünya Çiftçi Günü" kutlanıyor. Yapılan haberlerin ardından, "Dünya Çiftçiler Günü önemi nedir ve ne zaman kutlanır?" sorusu büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Ayrıntılar haberimizde...

Tarım ülkeler açısından kritik öneme sahip üretim kolları arasında yer alıyor. Yerleşik hayata geçilmesi ile birlikte tüm medeniyetler için tarım başlıca geçim ve üretim kaynağı, çiftçilik ise en temel mesleklerden bir tanesi. Tarihten günümüze önemini koruyan tarımsal faaliyetlere dikkat çeken Dünya Çiftçiler Günü hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, Dünya Çiftçiler Günü önemi nedir? Ne zaman kutlanır? Detaylar haberimizde... 

Dünya Çiftçiler Günü önemi nedir? Ne zaman kutlanır?

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ ÖNEMİ NEDİR, NE ZAMAN KUTLANIR?

Dünya Çiftçiler Günü Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 yılından beri her yıl kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür.” sözü ile çiftçiliğin önemini vurguluyor.

14 Mayıs 1946 Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş tarihidir. Bu kuruluşun kısa adı İFAB' tır. Türkiye Ziraat Odaları Birliği bu kuruluşun üyesidir.

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil kuruluşa üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır.

 

 

Dünya Çiftçiler Günü önemi nedir? Ne zaman kutlanır? ile ilgili etiketler 14 Mayıs dünya çiftçiler günü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.