Dünya çapında internet krizi!

Dünya çapında internet krizi yaşanıyor! Twitch, CNN, New York Times, Reddit ve Amazon'un websitelerine ulaşılamıyor. Dünyanın en çok takip edilen ve farklı ülkelerdeki bu sitelere neden erişilemediği konusunda ise henüz uzmanların bir fikri yok.

Dünya çapında internet krizi yaşanıyor. En çok takip edilen ve herkesin girdiği kilit sitelere erişim sağlanamıyor. 

ÖNEMLİ SİTELERE EŞ ZAMANLI OLARAK ERİŞİLEMEMEYE BAŞLANDI

Financial Times, BBC, Le Monde, Euronews, CNN, New York Times, The Guardian, Reddit, Amazon ve Twitch'in de aralarında bulunduğu bir çok internet sitesi aynı anda çöktü!

Her şey Twitch ile başladı. Twitch ile başlayan çökme 'salgını' birkaç dakika içinde yayıldı. 

Türkiye'de en çok girilen sitelerden olan Twitch'e girmek isteyenler 'Fastly error: unknown domain: www. twitch .tv ' uyarısı ile karşılaşıyorlar.

Sitelerde verilen hata ise 'The sites displayed messages such as "Error 503 Service Unavailable" or "Connection Failure'. olarak görülüyor.

FASTLY İSMİNDEKİ CDN SAĞLAYICISI SORUMLU OLABİLİR

Fastly ismindeki popüler Content Delivery Network (CDN) sağlayıcısının gezegendeki internet kesintisinin kaynağı olduğu düşünülüyor.

Bu sabah, Fastly, kendi internet sitesinin çöktüğünü onayladı. Birkaç saat sonra internet sitelerinden yapılan açıklamada durum güncellemesi yapılarak 'bir çözüm uygulandı' dendi.

Şirket ise küresel servislerin tekrar kullanıma girmesiyle sitelerde aşırı yoğunluk yaşanabileceği konusunda müşterilerini uyardı. 

Daha önce yapılan başka bir açıklamasında ise Fastly, 'CDN servislerimizin performansa potansiyel etkisini soruşturuyoruz' açıklaması yapılmıştı. 

Sorunun burdan kaynaklandığı konusunda uzmanlar hemfikir olmaya başladı.

 

 

 

 

Dünya çapında internet krizi! ile ilgili etiketler internet CNN Twitch Amazon nyt guardian
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.