Dünya çapında infial yaratan cinayet davasında karar çıktı! Ömür boyu hapis yatabilirler

ABD'de siyahlara karşı şiddetin simgesi haline gelen Ahmaud Arbery cinayeti davasında karar çıktı. Mahkeme, silahsız bir siyah erkeği öldüren 3 beyazın suçlu olduğuna hükmetti. 3 sanığın ömür boyu hapis cezası alma ihtimali bulunurken karar ülke genelinde sevinçle karşılandı.

ABD'nin Georgia eyaletinde koşu yapmaya çıkan Ahmaud Arbery adlı siyah adamı öldüren 3 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, 3 beyaz sanığın suçlu olduğuna karar verdi. Mahkemenin kararı, ırkçılık karşıtı protestoların yaşandığı ülkede büyük bir zafer olarak niteleniyor.

Dünya çapında infial yaratan cinayet davasında karar çıktı! Ömür boyu hapis yatabilirler

Georgia eyaletinin güneyinde geçen yılın şubat ayında yaşanan olayda Travis McMichael, babası Greg McMichael ve komşuları William “Roddie” Bryan, yaşadıkları mahallede yaşanan hırsızlık olaylarından, ellerinde hiçbir kanıt olmadan, sorumlu tutarak kovaladıkları Ahmaud Arbery'yi silahla vurarak öldürdü. Büyük infial yaratan cinayette silahsız olmasına rağmen Arbery'yi pompalı tüfekle öldüren 3 sanıktan arasındaki Travis McMichael, aralarında ağır cinayetin de olduğu 9 farklı suçlamadan suçlu bulunurken, Greg McMichael ise 9 suçlamanın 8'inden suçlu bulundu. Mahkemenin kararı sonrası 3 sanığın müebbet hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu öğrenildi. Mahkeme heyeti, sanıkların cezasını daha sonra açıklayacak.

SANIKLAR 'MÜDAFAA' SAVUNMASI YAPMIŞTI

Cinayetle yargılanan 3 sanık kendilerini savunduklarını iddia etse de açıklanan karar bu savunmanın geçersiz sayıldığını ortaya koydu. Öte yandan mahkeme başkanının kararı okuduğu anlarda cinayet kurbanı Ahmaud Arbery'nin ailesi ise sevinç çığlıkları attı.

Dünya çapında infial yaratan cinayet davasında karar çıktı! Ömür boyu hapis yatabilirler - Resim : 2

KORKUNÇ CİNAYET, VİDEONUN ORTAYA YAYINLAMASI İLE ORTAYA ÇIKTI

Ahmaud Arbery'nin öldürüldüğü korkunç cinayet ABD ve dünya gündemine cinayet anlarının yer aldığı bir videonun paylaşılması sonucu geldi. Söz konusu videoda baba ile oğlunun koşu yapan Arbery'e kamyonetleriyle yaklaştığı, Travis McMichael'in araçtan inerek Arbery ile itiştiği, daha sonra siyahi adamın silahla vurulduğu ve yere düşmeden önce sendeleyerek yürüdüğü görülüyordu. Cinayet suçlaması ise Arbery'nin ölümünden 3 ay sonra gelmişti.

Dünya çapında infial yaratan cinayet davasında karar çıktı! Ömür boyu hapis yatabilirler - Resim : 3

SİYAHLARA YÖENLİK IRKÇILIĞIN SİMGESİ HALİNE GELDİ

Travis McMichael, Greg McMichael ve komşuları William Bryan'ın yargılandığı cinayet davası ABD'de ırkçılıkla mücadelenin simgesi haline geldi. Davanın görüldüğü sıralarda sanıkların beyaz oldukları için suçsuz bulunmasından endişe edilse de çıkan karar bunun tam tersini ortaya koydu. Korkunç cinayetin ortaya çıkması sonrası ülke genelinde birçok gösteri düzenlenmişti.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden karar sonrası yaptığı açıklamada mahkemenin kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya çapında infial yaratan cinayet davasında karar çıktı! Ömür boyu hapis yatabilirler ile ilgili etiketler cinayet dava hapis Ahmaud Arbery karar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.