Dünya bu olayı konuşuyor! Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi el ele ölümü seçti!

Hollanda’da 1977 ve 1982 yılları arasında başbakanlık yapan 93 yaşındaki Dries van Agt ve eşi Eugenie, ölüme birlikte el ele gitmek için ötanazi yoluyla hayatlarına son verdi.

Hollanda’da 1977 ve 1982 yılları arasında başbakanlık yapan 93 yaşındaki Dries van Agt ve eşi Eugenie, ötanazi yoluyla hayatlarına son verdi.

ÖLÜME BERABER GİTMEYİ SEÇTİLER

Çiftin birlikte el ele tutuşarak hayata veda ettiği belirtilirken katolik olan ancak liberal görüşleriyle tanınan Van Agt, 70 yıllık eşi için “Benim kız” ifadesini kullanıyordu. Yetkililer, ikisi de hasta olan çiftin ölümle ayrılmamak için ötanaziyi tercih ettiğini aktardı. Van Agt 2019’da beyin kanaması geçirmişti.

ÖTANAZİ YAPTIRAN ÇİFTLERİN SAYISI ARTIYOR

Hollanda’da son dönemde beraber ötanazi yaptıran çiftlerin sayısının hızla artması dikkat çekiyor. 2022’de 58 çift beraber ölmek için bu yöntemi seçmişti. Aynı yıl ülkede ötanaziyle hayatına son verenlerin sayısı 8 bin 720 oldu. Ötanazi 2002’den bu yana Hollanda’da yasal ama bazı şartları var. Kişinin dayanılmaz acılar çekmesi ve iyileşme şansı olmaması gerekiyor.

ÖTANAZİ NEDİR?

Tıbbi açıdan ötanazi, iyileşmesi mümkün olmayan bir hastalığa yakalanan ve acı çeken hastanın, acılarına son vermek amacıyla, ölmesine yardım edilmesidir.

ÖTANAZİ HANGİ ÜLKELERDE YASAL?

Ötanazi dünya çapında kabul edilmiş, yasal bir uygulama olmamakla birlikte, bazı ülke ve eyaletlerde yasaldır ve uygulanmaktadır; Hollanda, Belçika ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaleti örnek olarak verilebilir.

ÖTANAZİ KOŞULLARI NELERDİR?

Mevcut hastalık tedavi edilemez olmalıdır.

Söz konusu hastalık dayanılmaz bir ıstırap vermelidir.

Acıların devamlı olması şart olmayıp kuvvetli olmaları yeterlidir. - Hastanın uygulanacak ötenaziye onay vermesi gerekir.

 

Dünya bu olayı konuşuyor! Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi el ele ölümü seçti! ile ilgili etiketler Hollanda Ötanazi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.