Dünya, bu hafta bir felaketin eşiğinden döndü!

Gök bilimciler, 'Tunguska' büyüklüğündeki 110 metre çapındaki bir asteroidin gezegenimizi teğet geçtiğini bildirdi. Bilim insanları Dünya'ya çarpsa bir felaketi yaşatacak asteroidi gezegenimizi teğet geçişinden sadece birkaç saat önce saptayabildi.

'2018 GE3' isimli asteroid Dünya'nın sadece 120 bin mil yakının geçerek uzayda yoluna devam etti. Fakat buradaki esas ayrıntı ise gök bilimcilerin söz konusu asteoridi teğet geçişinden sadece birkaç saat önce saptayabilmesinde yatıyor. Yani dünyaya çarpması ya da yörüngeye girmesi söz konusu olan asteoridi felakete ramak kala fark etmek ihtimal dâhilinde olabilirdi.

NTV'nin aktardığına göre 1930 yılından beri bu büyüklükteki bir asteroidin gezegene yaklaşmadığını belirten araştırmacılara göre asteorid eğer bir yerleşim yerine çarpsaydı, o bölgeyi haritadan silinecekti.

HAZIRLIK ZAMANI MEVCUT DEĞİL

NASA çalışanı Joseph Nuth'a göre sürpriz bir asteroide yönelik müdahaleye yönelik hazırlık zamanı mevcut değil. Nuth'a göre, böyle bir riske yönelik en iyi çözüm dünyaya çarpması muhtemel gök cisimleri gözlemleyebilecek bir uzay aracı üretmek ve uzaya yollamak.

Dünyanın yörüngesine giren asteroid gezegene daha yakından geçse yer çekimine uğrama nedeniyle belki de dünyaya çarpabilirdi. İşte hazırlanan görsele göre söz konusu asteroidin çizdiği hat:

Dünya, bu hafta bir felaketin eşiğinden döndü!

Dünya, bu hafta bir felaketin eşiğinden döndü! ile ilgili etiketler asteroid dünyayı teğet geçti
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.