Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 35 milyar dolar kaynak

Gelecek üç yıl içinde Türkiye’deki projeler için 18 milyar dolar daha ayırmayı taahhüt eden Dünya Bankası’nın, kredi portföyünü iki kat artışla 35 milyar dolara çıkarmak için görüşmelere başladığı öğrenildi. İşte detaylar...

Bloomberg’den Kerim Karakaya ve Onur Ant’ın haberine göre, Dünya Bankası’nın halihazırda yürürlükte olan 17 milyar dolarlık programa ek olarak, önümüzdeki üç yıl için 18 milyar dolara kadar taahhütte bulunmasını içeriyor.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 35 milyar dolar kaynak

Söz konusu finansmanın hükümete doğrudan kredi verilmesinin yanı sıra özel sektöre yönelik desteği de kapsayacağı belirtildi.

‘DOĞRUDAN YATIRIMLARA VE HÜKÜMETE AKTARILACAK’

Bloomberg’e bilgi veren kaynaklar, Dünya Bankası’nın 18 milyar dolarlık finansmanının üçte ikisinin doğrudan yatırımlar ve garantilerle özel sektöre aktarılmasını, geri kalan kısmının ise hükümete doğrudan borç vermede kullanılmasını bekliyor.

Yeni aktarılan fonların bir kısmının 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerin yeniden inşasında kullanılması bekleniyor.

‘GÜVENOYU ANLAMINA GELİYOR’

Habere göre, yapılacak anlaşmanın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan oluşan yeni ekonomi yönetimine güvenoyu anlamına geleceği yönünde değerlendirmeler var.

Dünya Bankası ile Türkiye arasında gerçekleşebilecek anlaşma Erdoğan’ın Körfez ziyaretinden beri en yüksek finansman kaynağı olabilir.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 35 milyar dolar kaynak ile ilgili etiketler ekonomi Dünya Bankası Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.