Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine 450 milyon dolar tutarında faizsiz kredi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır, Dünya Bankası'nın deprem bölgesindeki işletmelere 450 milyon dolar tutarında faizsiz kredi sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır, Dünya Bankası'nın deprem bölgesindeki işletmelere 450 milyon dolar tutarında faizsiz kredi sağlayacağını duyurdu.

Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine 450 milyon dolar tutarında faizsiz kredi

Depremden zarar gören işletmelere 120 ile 500 bin lira arasında destek verilecek. Kredi miktarı, gelir kaybı ve hasar durumuna göre belirlenecek.

 

KREDİ KULLANIMI KOSGEB ARACILIĞI İLE YAPILACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kredi kullanımının KOSGEB aracılığıyla yapılacağını söyledi. Kacır’ın verdiği bilgiye göre; toplam fonun yüzde 10’u, kadınların sahip olduğu veya yönettiği KOBİ’lere ayrılacak.

Sıfır faizli kredi, 36 ay vadeli ve 24 ay ödemesiz olacak.

Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine 450 milyon dolar tutarında faizsiz kredi ile ilgili etiketler ekonomi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mehmet Fatih Kacır deprem Dünya Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.