Duma milletvekili açıkladı: Ermenistan’ın bağımsızlığı tehlikede!

Kafkasları savaşa sürükleyen politikalar Ermenistan’ın geleceğini tehlikeye attı. Rusya Devlet Duması Milletvekili Yevgeny Fedorov, ”Ermenistan artık bağımsız bir devlet olarak kalmayacak. Ermenistan'ın kontrolünü yeniden sağlayacağız ve Rusya'nın bir parçası olacak.” dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Ermenistan, Azerbaycan’a kaybettiği savaşlar ile beraber izlediği politikalar ile bağımsızlığını da tehlikeye attı.

ERMENİSTAN ABD İLE ORTAK TATBİKAT YAPTI!

Ermenistan’ın Kafkaslarda gerginliğe neden olan ilk hareketi, ABD ile ortak tatbikat yapması oldu. Ermenistan ve ABD 11 Eylül'den 20 Eylül'e kadar Ermenistan'da 'EAGLE PARTNER 2023' isimli ortak askeri tatbikat düzenledi. ABD ve Ermenistan’ın ortak tatbikatına ilk tepki ise Rusya’dan geldi.

Ermenilerin Kafkasyada Amerikan kuvvetleriyle tatbikat yaptığı haberi sonrası Kremlin Sözcüsü, "ABD-Ermenistan askeri tatbikatı Rusya açısından üst düzey dikkat gerektiriyor, durumu yakından takip ediyoruz!” açıklaması yapıldı.

ERİVAN PUTİN’E TUTUKLAMA ÇIKARACAĞINI DUYURDU!

Ermenistan’ın ikinci yanlış hamlesi, Rusya lideri Putin'e tutuklama çıkarma kararını duyurmak olmuştu. Ermenistan Parlamentosu Başkanı Alen Simonyan, ulusal meclisin Roma Statüsü'nü büyük olasılıkla onaylacağını duyurarak, ”Roma Statüsü onaylanırsa Putin, Ermenistan’a gittiği zaman savaş suçlusu iddiasıyla tutuklanacağını” ifade etmişti.

KARABAĞ İÇİN PUTİN SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Bu gelişmeler olurken Rusya lideri Vladimir Putin, Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu panel toplantısında soruları yanıtladı. Putin,Karabağ ile ilgili soruya, ”Şimdi Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bana, Ermenistan'ın Karabağ'ın bizim olduğunu kabul ettiğini zaten bildiğinizi, Karabağ'ın statüsü meselesinin artık mevcut olmadığını, çözüldüğünü söylüyor. Ermeni liderliği bunu açıkça ilan etti, 1991 yılına kadar Azerbaycan SSR topraklarının tamamını tanıdı ve Karabağ'ın da dahil olduğu rakamdan (86,6 bin km2) bahsetti. Olan oldu ve bu bizim kararımız değildi. Bu Ermeni yetkililerin kararıdır.” dedi.

DUMA MİLLETVEKİLİNDEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Öte yandan, Kafkasları savaşa sürükleyen politikalar Ermenistan’ın geleceğini tehlikeye attı. Rusya Devlet Duması Milletvekili Yevgeny Fedorov, ilginç bir açıklama yaptı. Fedorov açıklamsında, ”Ermenistan artık bağımsız bir devlet olarak kalmayacak. Ermenistan'ın kontrolünü yeniden sağlayacağız ve Rusya'nın bir parçası olacak.” dedi.

Rus Duma milletvekilin bu açıklaması, uluslararası diplomaside, ”Ermenistan son günlerini yaşıyor. 1. Dünya savaşında ABD-Rusya eli ile kurulan Ermenistan, tekrar ABD-Rusya eli ile Türklere yok ettirilecek. Avrupa en az 3 milyon Ermeni nüfusuna hazır olsun. Kuvvetle muhtemel 3 milyon fakir Ermeni, başta Avrupa olmak üzere, ABD ve Güney Amerika'ya göç etmek zorunda kalacak.” şeklinde değerlendirildi.

Duma milletvekili açıkladı: Ermenistan’ın bağımsızlığı tehlikede! ile ilgili etiketler Ermenistan Rusya Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.