Dul ve yetimlere Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar verilecek?

2021 Ramazan bayramı emekli ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Bu bayramda da dul ve yetimlere ne kadar bayram ikramiyesi verileceği merak konusu oldu. Peki, dul ve yetimlere bayram ikramiyesi ne kadar verilecek?

Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin ne zaman dağıtılmaya başlanacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında, 2021 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilerin ikramiyelerine zam yapıldığını söyleyerek bu rakamın 1100 lira olduğu ifade etti.

Yaklaşık 12,5 milyon kadar olan emekli ile dul ve yetime 2018 yılından bu yana her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1000 lira bayram ikramiyesi veriliyordu. Bugüne kadar 3 Ramazan, 3 de Kurban bayramında olmak üzere toplam 6 bayram ikramiye ödemesi gerçekleştirildi.

Emekliler ve malullük aylığı ile dul ve yetim aylığı alanlara ise ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi veriliyordu.

Dul ve yetimlere Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar verilecek?

2021 RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı öncesi emekli bayram ikramiyelerinin Mayıs ayının ilk haftasında 1100 lira olarak hesaplara yatırılacağını söyledi.

Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ikramiye ödenmektedir. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si bağlanmış olan eşe 550 lira ikramiye ödemesi gerçekleştirilecek. Ölen kişiden dolayı eş ve iki kızı dul ve yetim aylığı alıyorsa ikramiyenin yüzde 50’sini eş, yüzde 25’erlik kısmını ise kızları alacak.

İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödeniyor.

Dul ve yetimlere Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar verilecek? - Resim : 2

EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİYOR?

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

– Şehit yakınları ve gaziler

– Ölüm aylığı alanlar

– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

– Geçici köy korucuları

– Şeref aylığı alanlar

– Şampiyon sporcular

– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

– Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri

Dul ve yetimlere Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar verilecek? ile ilgili etiketler emekli İkramiye Ramazan Bayramı bayram ikramiyesi dul yetim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.