Duhok nedir, neresi, hangi ülkede?

Çeşitli çatışmalar ve terör olaylarıyla gündeme gelen Duhok'un ne olduğu merak ediliyor. Bu çerçevede 'Duhok nedir?' veya 'Duhok neresi?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Duhok nedir, neresi, hangi ülkede? İşte, Duhok hakkında merak edilen ayrıntılar...

Son dönemde çeşitli çatışmalar ve terör olaylarıyla gündeme gelen Duhok, pek çok kişinin merak konusu haline geldi. Kullanıcılar, arama motorlarında "Duhok nedir?" ya da "Duhok neresi?" gibi sorularla bu bölge hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, Duhok nedir, neresi, hangi ülkede? İşte detaylar..

Duhok nedir, neresi, hangi ülkede?

DUHOK NEDİR, NERESİ?

Irak'ın kuzeyinde bulunan Duhok, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı olan bir şehir ve Duhok ilinin başkentidir. Kürtçe'de "Dihok", Arapça'da "Duhok", Süryanice'de ise "Nohadra" olarak bilinen bu şehir, 500.000 civarında bir nüfusa sahiptir ve genellikle Kürtler ve Süryanilerden oluşan çeşitli etnik gruplara ev sahipliği yapmaktadır. Duhok kelimesinin, Kurmanci lehçesine göre "küçük köy" anlamına geldiği belirtilmektedir.

Şehir, Dicle Nehri boyunca uzanan coğrafi konumu ve etrafını saran dağlar ile dikkat çekmektedir. 1990'lı yıllardan itibaren kırdan kente doğru yapılan göçlerle şehir nüfusu artmıştır.

Ancak, 2003 yılında ABD'nin Irak'ı işgali ile başlayan savaşın etkileri Duhok'u da etkilemiştir. Ancak, bölgeyi tekrar eski haline getirmek amacıyla yabancı iş adamları tarafından yapılan çalışmalar, şehrin yeniden yapılanmasına katkı sağlamıştır. Günümüzde, Duhok'ta birçok bina yenilenmiş, alışveriş ve ulaşım olanakları kolaylaşmıştır.

Duhok nedir, neresi, hangi ülkede? ile ilgili etiketler Kuzey Irak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.