Duha suresinin okunuşu ve anlamı nedir?

Duha suresinin okunuşu ve anlamı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte, Duha suresinin Arapça ve Türkçe okunuşu, anlamı ve fazileti...

Duha suresi Mekke döneminde inmiştir ve 11 ayetten oluşmaktadır. Duhâ, kuşluk vakti demektir. Mushaftaki sıralamada doksan üçüncü, iniş sırasına göre on birinci sûredir. İşte Duha suresinin okunuşu, anlamı, konusu ve fazileti...

Duha suresinin okunuşu ve anlamı nedir?

Duha Suresi Türkçe Okunuşu

Vedduha. Velleyli iza seca. Ma vedde'ake rabbüke ve ma kala. Ve lel'ahıretü hayrün leke minel'ula. Ve lesevfe yu'tıyke rabbüke feterda. Elem yecidke yetiymen feava. Ve vecedeke dallen feheda. Ve vecedeke 'ailen feağna. Femmel yetiyme fela takher. Ve emmessaile fela tenher. Ve emma binı'meti rabbike fehaddis.

Duha Suresi Arapça Okunuşu

Duha suresinin okunuşu ve anlamı nedir? - Resim : 2

Duha Suresi Türkçe Diyanet Meali ve Anlamı

Yemin olsun, kuşluk vaktine; Kararıp sakinleştiğinde geceye ki; Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. Elbette işin sonu senin için öncesinden daha hayırlı olacaktır. Rabbin sana mutlaka lutuflarda bulunacak, sen de memnun olacaksın. O seni yetim bulup barındırmadı mı? Seni yol bilmez halde bulup yol göstermedi mi? Ve seni yoksul bulup zengin etmedi mi? O halde sakın yetimi ezme! El açıp isteyeni de sakın boş çevirme! 11. Rabbinin lutuflarını şükranla an.

Duha Suresinin Konusu

Duha Suresinin 10. ve 11 ayetlerinde yoksul ve muhtaç kişilere yardım edilmesi gerektiği vurgulanır. Fakirler zengin kişilerden bir şey istendiğinde onları azarlamak yerine her birine yardım eli uzatılmalıdır. Allah, bize verdiği nimetler için kendisine şükretmemizi ancak asıl nimet ve zenginliğin ahirette olduğunu buyurmaktadır.

Duha Suresinin Anlamı ve Önemi

Duha Suresinin anlam ve önemi tüm Müslümanlar tarafından idrak edilmeli ve hayat uygulanmalıdır. Bu dünyanın sık sık geçici olduğu, asıl yaşamın ahiret ile başlayacağını sık sık vurgulayan Kuran'ın tüm emirlerine ve yasaklarına uyulmalı. Cennet ile müjdelenen müminler cenneti hak etmek için dünyada takvaya sığınmalı, küçük büyük tüm günahlardan uzak durmalıdır.

Duha suresinin okunuşu ve anlamı nedir? ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Eyüpsultan'da müdürü öldüren yabancı uyruklu öğrencinin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Eyüpsultan'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren yabancı uyruklu öğrencinin okula giriş-çıkış anına ait görüntüler ortaya çıktı.