Düğün salonları ne zaman açılıyor? 2021 Mart ayında düğün yasakları kalkıyor mu?

Kademeleri normalleşme devam ederken ve yaz sezonu yaklaşırken düğün salonlarının ne zaman açılacağı vatandaşlar tarafından merak edilir oldu. Mart ayı başında başlayacak olan normalleşme ile yeniden düğün hazırlığı yapanlar şimdiden bu haberi beklemeye başladı. Peki, düğün salonları ne zaman açılıyor?

Koronavirüs pandemisi nedeni ile alınan önlemler çerçevesinde düğün salonları bir süredir kapalıydı. Normalleşme adımlarının gündeme gelmesi ile şimdi de düğün salonlarının durumu konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi.

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILIYOR?

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalara ilişkin açıklamalar yapmıştı.

Düğün salonları ne zaman açılıyor? 2021 Mart ayında düğün yasakları kalkıyor mu?

Erdoğan, "Mart, aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve inşallah gerçekten oldukça yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. Bu çerçevede illerimizi, Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart ayı başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre 'düşük', 'orta', 'yüksek' ve 'çok yüksek riskli' olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan esnafı rahatlatacak adımların da atılacağını belirterek, "Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır." dedi.

 

Düğün salonları ne zaman açılıyor? 2021 Mart ayında düğün yasakları kalkıyor mu? ile ilgili etiketler Düğün düğün salonları yasak pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.