DSÖ'den korkutan delta varyantı açıklaması: 100 ülkede rastlandı, baskın tür olacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ilk olarak Hindistan'da görülen en ölümcül delta varyantı hakkında DSÖ'den son dakika açıklaması geldi. DSÖ, yaklaşık 100 ülkede delta varyantına rastlandığını açıkladı. Ölümcül varyant Türkiye'de de görülürken, İngiltere ve Hindistan'ın ardından ABD, Rusya ve Almanya'da da baskın tür olma yolunda.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, çok daha kolay bulaştığı tespit edilen delta varyantının en az 98 ülkede görüldüğünü bildirerek, uyarıda bulundu.

Aşılama oranının düşük ve yüksek olduğu ülkelerde varyantın hızla yayıldığını belirten Ghebreyesus, delta varyantının "tehlikeli" olduğunu, gelişmeye ve mutasyona uğramaya devam ettiğini kaydetti.

DELTA VARYANTI BASKIN TÜR OLACAK

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk olarak Hindistan'da tanımlanan delta varyantının dünya genelinde baskın tür haline gelebileceğini bildirdi.

DSÖ’nün baş uzmanı Soumya Swaminathan, delta varyantının bulaşıcılığının arttığını ve koronavirüsün küresel olarak baskın türü olma eğiliminde olduğunu dile getirdi.

DSÖ'den korkutan delta varyantı açıklaması: 100 ülkede rastlandı, baskın tür olacak!

VAKALAR 3 KATINA ÇIKTI

Kovid-19'un ilk olarak Hindistan’da görülen ve İngiltere'de en baskın Kovid-19 türü haline gelen delta varyantı ABD, Rusya ve Almanya'da hızla yayılıyor. Bu ülkelerde vaka sayısı 3'e katlanmış durumda. Bu çok daha hızlı yayılan varyant, Türkiye'de görüldü.

BIONTECH AŞISI DELTA VARYANTINA KARŞI ETKİLİ

BioNTech'in CEO'su ve kurucusu Uğur Şahin de bu varyantın dünyada yeni bir dalgaya sebep olabileceğini söylemişti. BioNTech'in aşı ortağı Pfizer da ürettikleri aşının bu varyanta karşı iki doz uygulanması halinde yüzde 90 etkili olduğunu açıklamıştı.

DSÖ'den korkutan delta varyantı açıklaması: 100 ülkede rastlandı, baskın tür olacak! ile ilgili etiketler DSÖ delta varyantı
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.