DSÖ'den çok önemli aşı uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için sadece aşılara güvenmenin kişilere büyük zararlar verebileceğini ifade etti. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri virüs ile mücadelede gevşeme olmaması gerektiğinin altını çizerken genel direktörünün kıdemli danışmanlarından Dr. Bruce Aylward, aşıların “sihirli değnek” olmadığını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında koronavirüs aşısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

DSÖ Genel Direktörü, dünya genelinde 2 milyonu geçen koronavirüs can kayıplarıyla ilgili “Denenmiş ve test edilmiş halk sağlığı önlemleri yoluyla koronavirüs enfeksiyonlarını azaltmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

HANE İÇİNDEKİ BULAŞ ZİNCİRİ

Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Avrupa, Afrika ve Amerika'daki bazı ülkeler, koronavirüs vakalarında ani artışlar görülüyor, çünkü halk ve hane içindeki corona virüs bulaşma zincirini kıramıyoruz” diye konuştu.

DSÖ'nün sağlıkla ilgili acil durumlar programının yönetici direktörü Mike Ryan da basın toplantısında, virüsün bazı bölgelerde artış hızının artmaya devam ettiğini ve ülkelerin koronavirüs hastalarına oksijen tedariklerinin "tehlikeli derecede düşük" olduğunu ifade etti.

‘AŞILAR SİHİRLİ DEĞNEK DEĞİL’

Ryan, “Aşılar yararlı bir araç ancak pandemiyi tek başına sonlandıramaz. 2020'de, tek çözüm olarak tamamen aşılara güvenirsek, o sırada önlemleri azaltabiliriz” derken Soğuk havanın ve tatil mevsiminin virüsün yayılmada etkili olabileceğini sözlerine ekledi. DSÖ genel direktörünün kıdemli danışmanlarından Dr. Bruce Aylward da Mike Ryan’ın sözlerine katıldığını belirterek , aşıların “sihirli değnek” olmadığını söyledi.

DSÖ'den çok önemli aşı uyarısı

AŞI SONRASI KORKUTAN ÖLÜMLER

ABD, Almanya, Çin gibi ülkeler ürettikleri aşılarla insanlığa umut oldu. Birçok ülkede öncelikli gruplarda virüse karşı aşılama uygulaması başladı.

NORVEÇ'TE 23 YAŞLI HAYATINI KAYBETTİ

Diğer yandan aşılamanın başlamasıyla endişelendiren haberler de geldi. Norveç'te Alman - ABD firmalarının üretmiş olduğu Pfizer-Biontech aşısı olan 23 yaşlının hayatını kaybettiği belirtildi. Norveç İlaç Ajansı, genel yan etkilerin zayıf durumdaki yaşlı kişilerde ciddi reaksiyona yol açmış olabileceğini belirtti. Aşıların söz konusu yaş grubunda yeterince denenmediği üzerinde duruluyor.

Milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkileyen koronavirüs salgını, aşının bulunmasıyla başka bir boyuta taşındı. ABD, Almanya, Çin gibi ülkeler ürettikleri aşılarla insanlığa umut oldu. Birçok ülkede öncelikli gruplarda virüse karşı aşılama uygulaması başladı.

ALMANYA'DA 10 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Almanya'da ise Pfizer-Biontech aşısı olan 10 kişi vefat etti. Bu kapsamda Almanya'da aşılanan 842 bin kişiden 10'u, aşı olduktan sonra hayatını kaybetmiş oldu. Ülkede panik havası hakim olurken, Paul Ehrlıch Enstitüsü ölümlerin sebebini araştırmaya başladı.

ÖLENLERİN YAŞ ARALIĞI: 79-93

Enstitü Sağlık Ürünleri Başkanı, yaşamını yitiren kişilerin 79 ile 93 yaşlarında kronik rahatsızlıkları bulunan kişiler olduğunu açıkladı. Aşının yapılması ile ölüm arasındaki sürenin ise birkaç saat ile 4 arasında değiştiği belirtildi. Enstitü, hastaların durumunun ağır olduğunu, birden fazla hastalıklarının bulunduğu ve hafifletici tedavi gördüklerini de ekledi.

DSÖ'den çok önemli aşı uyarısı ile ilgili etiketler Dünya Sağlık Örgütü Korona Koronavirüs DSÖ aşı korona aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.