DSÖ duyurdu! Ölümler başladı...

Dünya Sağlık Örgütü, Afrika ülkesi Senegal'de 7 kişi de sarı humma görüldüğünü bildirdi. Salgına ilişkin bilgi veren DSÖ, vakalardan 2'sinin öldüğünü açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan yazılı açıklamada, Senegal'de ekim ayından beri 7 kişide sarı humma görüldüğü ve bunlardan 2'sinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Senegal'in 2007'de sarı hummaya karşı aşı kampanyası başlattığı, buna karşın ülkenin doğu kesiminde endemik sarı humma bulaşma riskinin yüksek olduğu vurgulandı.

Sarı humma hastalığına neden olan virüsün genellikle sivrisinekler tarafından insanlara bulaştırıldığı biliniyor. Kontrol altına alınamaması durumunda salgınlara neden olan hastalık, ağrı, bulantı ve kusmayla başlayıp kanamalarla seyrediyor. Vakalarda yüksek oranda ölümler görülebiliyor...

DSÖ duyurdu! Ölümler başladı... ile ilgili etiketler Senegal DSÖ sarı humma
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.